Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kripto paralarda hareketlilik! Kısa sürede fırladı: Yatırımcılar dikkat

Kripto paralarda hareketlilik! Kısa sürede fırladı: Yatırımcılar dikkat

Kripto paralar küresel enflasyonun düşmesi sebebiyle değerlendi. Kripto para birimleri kısa sürede yüzde 30 oranında değer kazandı. Yükseliş anlarında ise yatırımcıların dikkat etmesi gerekenler var. İşte detaylar...

Ekonomi

23.01.2024, 20:19

Kripto paralar değer kazanmaya devam ediyor. Küresel ekonomilerin adeta boğuştuğu enflasyonun düşüşe geçmeye başlamasıyla birlikte diğer yatırım araçları da hareketli günler yaşıyor. Altın liderliğinde başlayan yükseliş hareketi kripto paralara da yansıdı. Uzun süredir düşüş eğiliminde olan kripto paralar son verilerle yükseliş hareketi gösterdi. Kısa sürede Bitcoin yüzde 33 oranında değer kazandı. Lider kripto para birimini diğer kripto paralar da takip etti.

ABD ve AB’den gelen enflasyon verileri piyasaları hareketlendirdi. Uzun süredir enflasyon sorunuyla mücadele eden ABD ve AB ekonomilerinde enflasyon hızlı düşüş gösterdi. Buna paralel olarak da merkez bankalarının alacağı aksiyonlar yeniden değerlendirilmeye başlandı.

Merkez bankalarını faiz artırım hızlarını düşürüp yıl ortasından itibaren de gidişata göre faiz indirimine geçebileceği beklentisi yükseldi. Bu beklentilerle birlikte piyasada dengeler değişti. İlk tepki gösteren emtia altın oldu. Sonrasında kripto paralar da uzun süredir hareketsiz kaldığı noktalardan yükselişe geçti. 

TBMM'de gündeme geldi: Emeklilere yeni destek paketinin detayları belli oldu!... Haberi Görüntüle

BITCOIN YÜKSELİYOR

Bitcoin güçlü yükseliş hareketi ile diğer kripto para birimlerine de örnek oldu. Bitcoin’le birlikte Ethereum, Dogecoin gibi popüler kripto paralar güçlendi. Kripto paralarda toplam hacim de yeniden 1 trilyon Dolar sınırına yaklaşmış oldu.

Kiracılar ve ev sahiplerine son bir hafta süre! Bakanlığın uyarılarını... Haberi Görüntüle

17 milyon emeklinin beklediği haber geldi! Kanun teklifi Meclis'e sunuldu:... Haberi Görüntüle

21 BİN 160 DOLAR SEVİYELERİNDE

Bitcoin uzun süredir beklediği 16 bin dolar seviyelerinden 21 bin dolara yükseliş gerçekleştirdi. Kısa zamanda yüzde 30 civarında prim yapan Bitcoin bu aralar 21 bin 160 dolar seviyelerinde işlem görmekte. Bitcoin Kasım 2021’de 69 bin dolar ile tarihi yüksek seviyesine ulaşmıştı.

17 milyon emeklinin beklediği haber geldi! Kanun teklifi Meclis'e sunuldu:... Haberi Görüntüle

ETHEREUM DA ŞAHLANDI

Lider kripto para birimi Bitcoin’in izinden giden Ethereum tarihi zirvesinden uzakta olsa da uzun süredir düştüğü noktadan adeta fırladı. Ethereum bu aralar 1569 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading