Yandex Metrica

Kripto parada şok düşüş: Bir anda kripto para yere çakıldı: Düzenbazlık soruşturması başlatıldı

Kripto parada şok düşüş: Bir anda kripto para yere çakıldı: Düzenbazlık soruşturması başlatıldı

Dünyanın en büyük kripto para al sat platformu olan Binance'ye geçtiğimiz günlerde dava açılmıştı. Açılan bu dava sornasında Bitcoin ve Ethereum'da ciddi oranda düşüş meydana gelirken, kripto para piyasası karıştı. İşte konuya dair detaylar...

Ekonomi

23.01.2024, 20:59

Geçtiğimiz günlerde kripto para al sat uygulaması olan Binance'de ve kurucusuna 'düzenbazlık' soruşturması açılmıştı.  Bu soruşturma sornası Bitcoin, Ethereum ve birçok altcoinlerde ciddi oranda düşüş gerçekleşti. Coinlerde meydana gelen sert düşüşler Kripto para yatırımcılarını tedirgin ediyor. Peki, Bitcoin neden düşüyor, kripto paralar neden böyle oldu?

Yaprak yaş çayın kilosu ne kadar, kaç TL oldu 2024? Yaprak yaş çayın kilosu kaç para? Yaprak yaş çayın kilosu ne kadar, kaç TL oldu 2024?... Haberi Görüntüle

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz spekülasyonlara son noktayı koydu: 'IMF ile masaya oturulması söz konusu değil' Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz spekülasyonlara son noktayı koydu: 'IMF ile masaya... Haberi Görüntüle

DÜZENBAZLIK SORUŞTURMASI

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Binance’a geçtiğimiz gün dava açtı. Durum böyle olunca kripto para piyasalarında ani düşüş meydana geldi. 

SEC, Binance ve CEO Changpeng Zhao’ya da dava açarken 13 ayrı suçlamada bulundu. 

Binance ve Zhao'nun bir "düzenbazlık ağı" işlettiklerini iddia eden SEC, Binance'ın işlem hacimlerini yapay şekilde etkilediğini, Amerikalı müşterilerin platformu kullanmalarını engellemediğini ve piyasa gözetim kontrolleri konusunda yatırımcıları yanılttığını öne sürdü. 

SEC açıklamasında, Binance ve kurucusu Zhao'nun müşterilerin varlıklarını gizlice kontrol ettiğini iddia ederek, yatırımcı fonlarını "istedikleri gibi" birleştirmelerine ve yönlendirmelerine izin verdiğini öne sürdü.

Masadaki formüller: Temmuz ayında emekli maaşına ne kadar zam gelecek? Masadaki formüller: Temmuz ayında emekli maaşına ne kadar zam gelecek? Haberi Görüntüle

BINANCE’TAN FLAŞ AÇIKLAMA

Binance, kullanıcı varlıkların risk altında olduğuna dair iddiaları reddetti ve ana platform ile iştiraklerinde tüm fonların güvende olduğunu beyan etti. Diğer yandan Binance’ın bir ABD borsası olmadığı hatırlatılarak SEC’in olası eylemlerinin sınırlı olacağı belirtildi. Borsa tarafından yapılan açıklamada SEC davasında şirketin tüm gücüyle mücadele edeceğinin, ABD ve diğer ülkelerdeki düzenleyicilerle iş birliği yapmayı sürdüreceklerinin altı çizildi.

Öte yandan Binance’tan SEC’in açtığı dava ile ilgili açıklama geldi. Binance tarafından yapılan açıklamada SEC ile iyi niyetli şekilde müzakere ettiklerini ancak düzenleyici kurumun iletişimi keserek tek taraflı hareket etmeyi seçtiği belirtildi.  

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading