Yandex Metrica

Kripto para yatırımcılarını yıkan haber! 'Bitcoin'de dahil bütün yatırımlarınız sıfırlanacak!'

Kripto para yatırımcılarını yıkan haber! 'Bitcoin'de dahil bütün yatırımlarınız sıfırlanacak!'

Kripto para yatırımcılarını tedirgin eden haber Avrupa'dan geldi. Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi (ESMA), Avrupa Bankacılık Otoritesi (EBA) ve Avrupa Sigorta ve Emeklilik Otoritesi (EIOPA), son zamanlarda yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan kripto paralarla ilgili olarak bitirdikleri açıklamada, tüketicilere fazlaca önemli uyarılar yaptı. Detaylar haberimizde...

Ekonomi

27.03.2024, 13:49

Söz mevzusu açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Tüketiciler, bu varlıkları satın alırlarsa yatırdıkları bütün paraları yitirme ihtimaliyle yüz yüze bırakılırlar" "Tüm paranızı kaybedebilirsiniz" uyarısının yapıldı açıklama haberimizde yer alıyor. İşte o izahat...Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan kripto paralarla son dakika uyarısı geldi.

Söz konusu kripto paraların çoğunun özel tüketiciler için bir yatırım, bir ödeme yahut herhangi bir takas aracı olarak uygun olmadığının bildirildiği açıklamada şu ifadeler yer aldı:  
"Tüketiciler, sosyal medya ve etkileyici kişiler (fenomenler) aracılığıyla dahil olmak üzere yanıltıcı reklamların risklerine karşı uyanık olmalı. Özellikle vaadedilen hızlı yada yüksek getirilere karşı dikkatli olmalı"  denildi. 

Kurbanlık fiyatları bu yıl cep yakıyor: 2024 Kurban fiyatları ne kadar? Kurbanlık fiyatları bu yıl cep yakıyor: 2024 Kurban fiyatları ne... Haberi Görüntüle

'TÜM YATIRIMLARINIZ SIFIRLANABİLİR!'

NTV'nin aktardığına göre, söz mevzusu açıklamada yatırımcıların gözde yatırım araçları içinde yer edinen kripto paralarla ilgili ürün ve hizmetlerin genel olarak mevcut Avrupa Birliği finansal hizmet kuralları dahilindeki korumanın dışında olduğu bildirildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading