Yandex Metrica

Kripto para yatırımcıları dikkat! ABD'nin zirvesi açıkladı: Göz göre göre herkesi dolandırdılar

Kripto para yatırımcıları dikkat! ABD'nin zirvesi açıkladı: Göz göre göre herkesi dolandırdılar

Kasım ayında iflas ettiğini açıklayan ve kripto para piyasalarında sert çöküşe sebep olan FTX skandalı hakkında yeni detaylar ortaya çıkıyor. SEC Başkanı, FTX CEO'sunu dolandırıcılıkla suçladı ve suç unsurlarını açıkladı.

Ekonomi

07.02.2024, 23:23

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), FTX kripto ticaret platformunun CEO'su ve kurucu ortağı olan Sam Bankman-Fried'ı dolandırıcılıkla suçlayarak Fried'in suç unsurlarını kamuoyuna açıkladı. 

Açıklamada, Bankman-Fried'ın yatırımcılardan 1,8 milyar dolar toplarken, FTX müşterilerinin fonlarını Alameda Research kripto ticaret şirketine yönlendirdiğini gizlediği belirtildi.

SEC Başkanı Gary Gensler, Bankman-Fried'ın FTX'de kripto ticaretinin güvenli olduğunu söylemesiyle müşterileri yanıltarak dolandırdığını söyledi. Gensler, "Bankman-Fried tarafından işlenen dolandırıcılık, kripto platformlarının yasalara uymaları gerektiğine dair açık bir çağrıdır." dedi. 

Yastığının altında gram altın biriktirenler dikkat! Daha önce görülmemiş yükseliş olacak Yastığının altında gram altın biriktirenler dikkat! Daha önce görülmemiş yükseliş... Haberi Görüntüle

BAHAMALAR'DA TUTUKLANDI

Bankman-Fried, ABD'nin suç duyurusundan sonra dün Bahamalar'da tutuklandı. Bahamalar Başsavcısı Ryan Pinder, Bankman-Fried'ın tutuklanmasının ABD'nin suç duyurusu ve muhtemel iade talebine dair resmi bildirimin ardından gerçekleştiğini açıkladı.

FTX, kasım ayında, ABD’de iflas sürecini başlatmış ve şirketin CEO'su Sam Bankman-Fried istifa etmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading