Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kripto para yatırımcıları dikkat! ABD Hazine Bakanlığı yasaklamak için düğmeye bastı

Kripto para yatırımcıları dikkat! ABD Hazine Bakanlığı yasaklamak için düğmeye bastı

FTX skandalının ardından ABD'nin üst düzey isminden ilk açıklama geldi. Hazine Bakanı Yellen, yaptığı konuşmada kripto para sektöründeki aksaklıklara dikkat çekti ve kripto para borsalarının müşteri paralarıyla işlem yapmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti. Yellen bu işlemleri yasaklamak açın adım atılacağının sinyalini verdi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:04

Dünyanın en büyük ikinci kripto para borsası olan FTX borsasının iflas bayrağını çekmesi kripto para piyasalarına balyozu sert indirdi. Skandalın ardından milyonlarca kripto para yatırımcısı milyarlarca dolarlık zararlarla karşı karşıya kaldı.

Sektördeki kayıpların artması üzerine ABD Hazine Bakanlığı harekete geçti ve regülasyon sinyali verildi.

2024 Bayram şekeri ne kadar oldu? Bayram şekeri fiyatları belli... Haberi Görüntüle

"FİNANSAL İSTİKRARA YÖNELİK DAHA GENİŞ TEHDİTLER OLUŞTURMUYOR"

ABD Hazine Bakanı Yellen FTX’in çöküşünün etkilerinin, eğer kriptolar geleneksel finans sistemiyle entegre olsaydı daha kötü etkiler yaratabileceğini kaydederek, "En azından bankacılık sektörümüzle derinlemesine entegre değil ve bu noktada finansal istikrara yönelik daha geniş tehditler oluşturmuyor." ifadesini kullandı.

Emeklilere 100 bin TL karşılıksız destek! PTT 2024 yılında emeklilere... Haberi Görüntüle

FİYASKO OLARAK DEĞERLENDİRDİ

Yellen, birkaç ay önce iflas eden Terra’yı (LUNA) ve diğer kripto şirketlerini kurtarmaya çalışan FTX’in aynı şekilde iflas etmesini bir “fiyasko” olarak nitelendirdi. Borsanın kullanıcı paralarıyla işlem yapmasını kabul edilemez bulan Yellen şunları söyledi:

"Regüle edilmiş bir borsalarda müşteri varlıklarını ayırırsınız. Bir borsanın müşterilerinin mevduatlarını kullanabileceği ve bunları kaldıraçlı, riskli yatırımlar yapmak için kontrol edilen ayrı bir işletmeye ödünç verilebileceği fikri kabul edilemez."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading