Yandex Metrica

Sitede Ara

Kripto para piyasasında iflaslar devan ediyor! FTX'in ardından şimdi de o platform para çekimini askıya aldı

Kripto para piyasasında iflaslar devan ediyor! FTX'in ardından şimdi de o platform para çekimini askıya aldı

FTX'in likidide krizinin ardından iflas etmesi, kripto para piyasalarında domino taşı etkisi yarattı. Şimdi de Genesiz, likidite sorunu sebebiyle borç verme ve kredi işlemlerini askıya alma kararı aldı.

Ekonomi

23.01.2024, 20:04

Rekor seviyelerdeki değer kayıplarının ardından kripto para piyasalarındaki deprem devam ederken likidide sıkıntısı yaşayan borsalar ise birer birer iflas bayrağını çekiyor. Netice olarak, kripto yatırımcıları büyük zararlarla karşı karşıta kalıyor.

Dünyanın en büyük ikinci kripto para borsası FTX'in likidite sorunu yaşayarak iflas etmesi bir dalga halinde yayıldı.

Kripto broker firması Genesis, FTX benzeri bir sorun yaşaması sebebiyle para çekme ve borç verme işlemlerini askıya aldı.

Genesis'in spot ve türev alım satım ve saklama işlerinin "tamamen faal durumda kalacağını" söyleyen Islim'e göre, mevcut durum yalnızca borç verme işini etkileyecek.

Bakanlık duyurdu! 8 bin 406 iş yerinin sözleşmesini feshedildi Bakanlık duyurdu! 8 bin 406 iş yerinin sözleşmesini feshedildi Haberi Görüntüle

DAHA ÖNCEKİ İFLASLARDAN ETKİLENMİŞTİ

Genesis geçtiğimiz hafta FTX hesabının türev tarafında 175 milyon dolarlık fonunun rehin kaldığını açıklaması sonrası çatı şirketi Digital Currency Group’tan (DCG) 140 milyon dolarlık kaynak girişi sağlanacağını duyurmuştu. Firmanın kredi iş kolu daha önce de 2,4 milyar borç verdiği kripto hedge fonu Three Arrows Capital’in iflas etmesinden etkilenmişti.

Mahkeme kayıtlarına göre Three Arrows borcun ödenmesi için gerekli sermayenin yaklaşık yarısını yatırdı. DCG ödenmemiş borçların tamamını üstlendi ve iflas eden hedge fonunun en büyük alacaklısı haline geldi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading