Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kripto para piyasalarında Fed depremi! Saatler içerisinde milyonlarca dolar buhar oldu

Kripto para piyasalarında Fed depremi! Saatler içerisinde milyonlarca dolar buhar oldu

Çarşamba günü, Fed kararı öncesinde yüzde 5 yükselerek yatırımcısını güldüren Bitcoin, faiz kararından sonra da yükselmeye devam etmişti. Ancak lider kripto para birimi dün gelen satış dalgasıyla yüzde 10 değer kaybetti. Altcoinler ise kelimenin tam anlamıyla çöktü.

Ekonomi

23.01.2024, 19:13

Fed çarşamba günü beklentiler dahilinde politika faizini 50 baz puan artırarak yüzde 0.75-1 aralığına çekti. Faiz kararının ardından piyasalara mesaj veren Fed Başkanı Jerome Powell, güvercin açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalarla birlikte kripto para piyasasındaki yükselişler hız kazandı.

Kredi kartından nakit avans çekimi için yeni karar: Faiz oranı... Haberi Görüntüle

ABD EKONOMİSİNİN RESESYONA GİRECEĞİ ENDİŞESİ

Perşembe günü itibariyle kripto paralardaki yükseliş rüzgarı tersine döndü.

Politika faizinin artırılmasıyla birlikte ABD 10 yıllık tahvil faizi 3 yılın zirvesine çıkarken, kredi faizleri de yükselmeye devam ediyor. Bu durum ABD ekonomisinin resesyona girebileceği yönünde endişeleri beraberinde getiriyor.

DMM'den akaryakıt fiyatlarıyla ilgili iddialar sonrası açıklama: İddialar doğru değildir Haberi Görüntüle

BİTCOİN VE ETHEREUM'DA BÜYÜK DÜŞÜŞ

Geçtiğimiz güne 39 bin 690 dolar seviyesinden başlayan Bitcoin sabah saatlerinde sakin bir seyir izledi. Akşamüzeri sert düşüş kaydeden Bitcoin 35 bin 571 dolara kadar geri çekilerek yüzde 10’dan fazla düştü. Bitcoin’de gerçekleşen sert hareketler kripto para birimlerinin geneli üzerinde etkili oldu. Bitcoin şu dakikalarda 36 bin 470 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin'in ardından en yüksek hacimli ikinci dijital varlık Ethereum fiyatı geçtiğimiz gün 2 bin 940 dolar seviyelerinden 2 bin 683 dolara kadar geriledi. Ethereum'da günlük değer kaybı yüzde 9'a yaklaştı. Ethereum şu dakikalarda 2 bin 750 dolardan işlem görüyor. En yüksek hacimli kripto para birimlerinde görülen sert düşüşler yatırımcıları tedirgin ediyor.

2024 Kurban fiyatları ne kadar? Büyükbaş kurbanlık fiyatı kaç TL?... Haberi Görüntüle

400 MİLYON DOLAR PİYASADAN SİLİNDİ

Kripto para birimlerinde görülen sert düşüşün etkisiyle birlikte son 24 saatte kripto para birimlerinde kaldıraçlı işlemlerde tasfiyeler görüldü. 400 milyon dolardan fazla kripto para likit olurken, en büyük tasfiye 3.74 milyon dolar ile Okex borsasında BTC/USDT paritesinde görüldü. 

Son 24 saat içerisinde 191 milyon dolar Bitcoin, 64 milyon dolar da Ethereum pozisyonu tasfiye oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading