Yandex Metrica

Sitede Ara

Kripto para piyasaları çöktü! Bitcoin, LUNA, AVAX, Ethereum yatırımcısı kan ağlıyor! Düşüş devam edecek mi?

Kripto para piyasaları çöktü! Bitcoin, LUNA, AVAX, Ethereum yatırımcısı kan ağlıyor! Düşüş devam edecek mi?

Kripto para piyasası kan kırmızı bir güne uyandı. Yüzde 96 düşüş kaydeden LUNA'yı takip eden coin ve tokenler yatırımcısını büyük zarara uğrattı. İşte o düşüşün nedeni. 

Ekonomi

23.01.2024, 19:15

ABD'de dün enflasyon verisi açıklandı. Verilerin beklenenden daha yüksek gelmesi ile birlikte bir kez daha düşüş eğilimine giren kripto para piyasalarında bir de LUNA çalkantısı yaşandı. Stabil coinlerden biri olan TerraUSD (UST)'nin yaratıcısı olan Luna Vakfı'nın kripto parası LUNA bir günde yüzde 96 değer kaybetti. Bu olağanüstü değer kaybı piyasanın dengesini derinden sarstı ve bütün coinleri peşinden sürükledi.

Bakan Uraloğlu'ndan 23 Nisan müjdesi: Yarın bu hatlar ücretsiz olacak! Bakan Uraloğlu'ndan 23 Nisan müjdesi: Yarın bu hatlar ücretsiz olacak! Haberi Görüntüle

1 DOLARDA SABİT KALMASI GEREKİRKEN 0.36 DOLARA İNDİ

Dün değeri 1 dolarda sabit durması gereken UST 0.36 dolara kadar indi. Terra ağının kripto parası LUNA'da ise kayıp yüzde 97'yi buldu. LUNA düşüş öncesinde piyasa değeri bakımından ilk 10'da yer alıyordu. Bu kadar bilinen ve popüler bir projede yaşanan kriz piyasa genelinde satış baskısı oluştu.

Bu baskı enflasyon verisiyle birleşince adeta büyük bir çöküş yaşandı. Veri öncesi 31.000 dolar üzerinde seyreden Bitcoin 30.000 dolarlık psikolojik seviyenin altına düştü. Son dönemlerde kripto paraların hareket ettiği Nasdaq'ta yüzde 3.2'lik düşüş kaydedilirken bu düşüşle kripto para satışları da hızlandı.

19 Nisan benzin ve motorin fiyatlarına indirim sinyali: Brent petrol yüzde 5 düştü 19 Nisan benzin ve motorin fiyatlarına indirim sinyali: Brent petrol... Haberi Görüntüle

BİTCOİN NASİBİNİ ALDI

Bu sabah itibarıyla Bitcoin yüzde 13.18 düşerek 26.500 dolara geriledi. Bitcoin böylece Aralık 2020'den bu yana en düşük seviyesine geriledi. Son 1 haftada ise yüzde 30 düştü. LUNA'nın yarattığı güvensizlik altcoinlerde daha büyük bir satış getirdi. Ethereum son 24 saatte yüzde 20 gerileyerek 1.870 dolara indi.

Kripto paraların toplam piyasa değeri 1 trilyon 433 milyar dolardan 1 trilyon 180 milyar dolara çekildi. Yani 253 milyar dolar buhar oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading