Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kripto para alım satımı yasaklanacak mı? Yasa detayları belli oldu

Kripto para alım satımı yasaklanacak mı? Yasa detayları belli oldu

Kripto para yatırımcıları meclisten geçmesi planlanan kripto para yasa tasarısına odaklanmış durumda. Bu kapsamda yeni ayrıntılar da gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. İşte, yasa ile ilgili son bilgiler...

Ekonomi

23.01.2024, 18:33

Kripto para piyasasına düzenleme getirecek yasa için çalışmalar hızlandı. Sektör temsilcilerine görüş için gönderilen taslağa göre, izin almadan kripto varlık hizmet sağlayıcısı olarak faaliyet yürüttüğü tespit edilen gerçek ve tüzel kişilerin yetkilileri hakkında 3 yıldan 5 yıla kadar hapis, 10 bin güne kadar adli para cezası verilecek.

Son dakika... SGK'dan emeklilere promosyon müjdesi: 19 banka ile protokol... Haberi Görüntüle

İŞLEMLERİNİ YETKİSİZ KURUMLARDAN YAPANA 20 BİN TL CEZA

Kripto varlık alım-satım ve transfer işlemlerini kurul tarafından yetkilendirilmemiş kuruluşlarda yapanlara da 20 bin liradan az olmamak üzere işlem tutarı kadar ceza verilebilecek. 

Kripto Para sektörünün üzerinde tartıştığı Sermaye Piyasası Kanunu’nda kripto varlıkların ve kripto varlık platformlarının düzenlenmesine dair değişiklik taslağına göre, kripto para platformları ve hizmet sağlayıcıları izin verme yetkisi SPK’ya verildi. Kurul, platformlarda işlem görecek kripto varlıkların belirlenmesine, işlem görmenin sonlandırılmasına, işlem görmesi sonlandırılan kripto varlıkların elden çıkarılmasına ilişkin düzenleme yapmaya yetkili olacak.

2024 emekli ikramiyesi Nisan'da mı verilecek? Emekli maaşı ilk ve... Haberi Görüntüle

SİBER SALDIRI DURUMLARINDA KURUMLAR YATIRIMCILARA KARŞI SORUMLU OLACAK

Taslağa göre, siber saldırı, teknik arızalar, operasyonel hatalar veya kripto varlık hizmet sağlayıcı mensuplarından kaynaklı suistimaller sonucunda oluşan zararlardan, kripto varlık hizmet sağlayıcı mensupları kusurlarına ve durumun gereklerine göre zararlar kendilerine yükletilebildiği ölçüde sorumlu olacak. Şahsi sorumlulukla ilgili olarak getirilen hükümler uygulanacak.

Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi: Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı açılıyor!... Haberi Görüntüle

THODEX BENZERİ VURGUNLARDA 20 YIL HAPİS 

Kripto varlık hizmet sağlayıcının ya da müşterilerinin kaynaklarını, kripto varlık hizmet sağlayıcının emin bir şekilde çalışmasını tehlikeye düşürecek şekilde doğrudan veya dolaylı olarak kendilerinin veya başkalarının menfaatlerine kullandırmak suretiyle, her ne suretle olursa olsun kripto varlık hizmet sağlayıcıyı veya müşterilerini zarara uğratmaları zimmet olarak kabul edilecek. Bu fiilleri işleyenler hakkında 10 yıldan 20 yıla kadar hapis ve 20 bin güne kadar adlî para cezası söz konusu olacak. Taslakta kripto varlıkların zimmet suçuna özel soruşturma usulü de belirlendi.

Nakit ihtiyacı olanlar dikkat! 5-10-20-30 bin TL faizsiz kredi imkanı:... Haberi Görüntüle

VARLIKLAR YURTDIŞI BORSALARDAN YERLİ BORSALARA TAŞINACAK

Kripto varlık alım satım platformu olarak faaliyet gösterenler, ikincil düzenleme yürürlüğe girene kadar faaliyetlerine kuruldan izin şartı aranmaksızın devam edecek. İkincil düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar yeni platform kurulamayacak. Yurtdışı kuruluşlarda hesapları bulunan Türkiye’de yerleşik kişiler hesaplarını ve hesaplarda bulunan kripto varlıklarını Kanunun yürürlüğünü izleyen 6 ay içerisinde tasfiye edecek. Yetkilendirilmiş kuruluşlar dışındaki cüzdanlardan yetkilendirilmiş kuruluşlara transferler en geç kurulca ilk faaliyet izninin verildiği tarihi takip eden 6 ay içerisinde yapılabilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading