Yandex Metrica

Kripto kaos! ABD soruşturma başlattı, bir gecede milyarlarca dolar buhar oldu

Dünyanın en büyük kripto para borsaları FTX ve Binance arasında gelişen çatışma ve FTX'in iflas açıklaması piyasada milyarlarca doların bir gecede buhar olmasına yol açtı. Bunun neticesinde ABD Menkul Kıymetler Borsası (SEC), ve diğer 2 ABD kurumu FTX'e soruşturma açtı.

Ekonomi

23.01.2024, 20:03

Kripto para piyasalarında büyük çöküş devam ediyor. Bu kez gündemin öznesinde kripto para borsaları var. Yatırımcılar, Luna krizinden bile daha büyük bir kriz ile karşı karşıya. Zira FTX, para çekme işlemlerini bir süre için askıya aldı. 

Geçtimiz günlerde likidite sorunu yaşadığını açıklayan ve dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'den yardım isteyen FTX'e SEC, ABD Adalet Bakanlığı ve Emtia Vadeli İşlemler komisyonu tarafından soruşturma başlatıldı. 

Para çekme işlemlerinin yapılmadığı FTX'te yüz binlerce yatırımcı mağdur oldu.

SEC, olayın mali boyutunu ele aldı ve FTX'in mali yapısını incelemeye aldı. ABD Adalet Bakanlığı ise kripto para borsasındaki mali usulsüzlükleri ve dolandırıcılıkları inceliyor.

BDDK'dan yönetmelik değişikliği! Bin liraya yükseltildi BDDK'dan yönetmelik değişikliği! Bin liraya yükseltildi Haberi Görüntüle

8 MİLYAR DOLARLIK AÇIK VAR

FTX Üst Yöneticisi Sam Bankman-Fried, şirketin 8 milyar dolarlık açık bulunduğunu söylemiş ve bu kaynağın bulunmaması halinde FTX'in iflas bayrağını çekeceğini belirtmişti. Binance ise şirketi satın almaktan vazgeçtiğini duyurmuştu.

FTX krizi neticesinde Bitcoin 16 bin 687 dolar, Ethereum ise 1,176 dolara kadar düştü. Bitcoin 7 gün içerisinde yüzde 18 değer kaybetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading