Yandex Metrica

Kredi kartıyla online alışveriş yapanlar dikkat! 24 saat içinde bunu yapmazsanız paranız çöp olabilir

Kredi kartıyla online alışveriş yapanlar dikkat! 24 saat içinde bunu yapmazsanız paranız çöp olabilir

e-Ticaret sitelerinden çevrimiçi alışveriş yapanlar zaman zaman çeşitli risklerle karşı karşıya kalabiliyor. Bazı aşamalara dikkat edilmemesi halinde yapılan alışverişlerde mağduriyet yaşanabiliyor. Siz de kendinizi güvende tutmak için bu aşamalara dikkat edebilirsiniz. 

Ekonomi

23.01.2024, 20:24

e-Ticaret sitelerinden yapılan çevrimiçi alışverişler hem zamandan hem de paradan tasarruf ettirse de bazı alışveriş kurallarına dikkat edilmemesi mağduriyetleri de beraberinde getiriyor. Bu mağduriyetlerle birlikte yüzbinlerce liralık dolandırıcılı hadiseleri yaşanılabiliyor. Dolandırıcılar, çoğunlukla e-Ticaret sitelerinden alışveriş yapan internet kullanıcılarını çeşitli yöntemlerle hedef alıyor. 

Bugün dolar ve euro alış-satış ne kadar 2024? 23 Nisan dolar, euro, gümüş ne kadar oldu? Bugün dolar ve euro alış-satış ne kadar 2024? 23 Nisan... Haberi Görüntüle

24 SAAT KURALI ÖNEM ARZ EDİYOR

İnternet kullanıcılarını alışverişlerini fiziki kartlarıyla değil de aynı bankadan oluşturdukları sanal kartlar ile yapmalıdır. Sanal kartlar ile birlikte kolay bir şekilde limit belirlenebilir ve bu limitlerle kolay bir şekilde alışveriş yapmak mümkün olmaktadır. Bu şekilde bilgilerinizin çalınmasının önüne geçebilirsiniz. 

Öte yandan, sizin dışınızda gerçekleşen bir alışveriş gördüğünüzde ya da yaptığınız alışverişte kartınızdan yüksek bir tutar çekildiğini gördüğünüzde 24 saat içerisinde bankanıza başvurmanız gerekmektedir. Bu şekilde bankanız, sizi koruyacak ve paranızı iade edecektir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading