Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kredi karti veya kredi borcu olanlar dikkat! Yeniden dönem başlıyor: Eğer ödeyemezseniz...

Kredi karti veya kredi borcu olanlar dikkat! Yeniden dönem başlıyor: Eğer ödeyemezseniz...

Posta  Gazetesi yazarı Özlem Denizmen  kredi kartı ve kredi borcu olan herkesi ilgilendiren yeni bir yazı kaleme aldı. Denizmen, borcun ödenmemesi durumunda ne olacağına da değindi.

Ekonomi

27.01.2024, 15:03

Posta  Gazetesi yazarı Özlem Denizmen "Kredi ve kredi kartı borcu olan herkesi ilgilendiriyor: Gecikme yaparsanız..."  başlıklı yazısıyla, ekonomi gündeminde yer alan konulara değindi. Okuyucuların sorularını yanıtlayan Denizmen, şunları söyledi:

Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm açıklaması: Bütün hazırlıkları yaptık Haberi Görüntüle

'KREDİ KARTIMIN ASGARİSİNİ ZOR ÖDÜYORUM'

SORU: Kredi kartlarımın limitleri doldu. İki aydır ekstremin asgarisini zor ödüyorum. Nasıl bu hale geldim anlamadım. Biraz altınım var, bozdurup kredi kartı borcumu ödeyip tekrar biriktirsem mi? Nafiye

CEVAP: Bu borçlar nasıl oluştu? Sen paranı değil kredi kartın seni yönetiyor. Aynı durumu yaşamamak için borcunu kapatana kadar kartını kullanma. Birikiminin bir kısmıyla borcunu öde. Harcamalarında istek, ihtiyaç analizi yap. Hayat stilini değiştir. Burada yüzleşmen gereken bir şey var.

Emekli banka promosyon başvurusu sorgulama! 2024 Emekli promosyonları ne zaman... Haberi Görüntüle

BİR GÜNLÜK GECİKMENİN BİLE OLUMSUZ ETKİSİ VAR

SORU: Tüketici kredisi borcum var. Bu kez birkaç gün gecikmeyle ödeyebildim. Bu sorun olur mu? Gül

CEVAP: Kredi notun gelecek 12 aydaki borçlarını ödeme olasılıklarını tahmin etmek için hesaplanır ve ödemelerini zamanında yaptığında notun yükselir. Bir günlük gecikmenin dahi kredi notunda olumsuz etkisi var. Aman dikkat et, bunu alışkanlık haline getirme. İleride ev, otomobil kredisi kullanmak istediğinde zorluk yaşama.

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Prim gün sayısı şartı 9000 günden... Haberi Görüntüle

BORÇLARIMI NASIL KAPATIRIM?

SORU: Çalışıyorum, borçlarımı kapatmak üzereyim. Kararlıyım, bu yıl finansal hayatımı yoluna sokmak için elimden geleni yapacağım. Nereden başlamamı önerirsiniz? Esin

CEVAP: Tebrik ederim, harikasın. Jim Rohn demiş ki “İnsan, birlikte en çok zaman geçirdiği beş kişinin ortalamasıdır”. Ben de seni ‘Beş Finansal Arkadaş’ ile tanıştırmak istiyorum. Bu arkadaşlara sahip olanın sırtı yere gelmez.

1- HARCAMA ARKADAŞI: Çevrende akıllı harcamalar yapan, dürtüsel harcamayan, parasını yöneten, tasarruf yöntemlerini uygulayan, kredi kartını doğru kullanan kim var? İşte o kişi senin harcama arkadaşın olsun.

2- BİRİKİM VE HEDEF ARKADAŞI: Ev, araba peşinatı, çocuklarının eğitimi… Seni hedefin konusunda destekleyen, sana ‘Başaracaksın, sana güveniyorum’ diyen bir kişi olsun.

4- BORÇ ARKADAŞI: Kredi notu, borcun yapılandırması, borcun hukuki durumları gibi konularda senin yanında olacak arkadaşın olsun.

5- İLHAM ARKADAŞI: Bulunduğun sektörde gelirini nasıl artırabilirsin? Ek iş olarak neler yapabilirsin? Kendini nasıl geliştirebilirsin? Bu tür konularda sana fikir verecek biri yakın çevrende olsun.

3- YATIRIM ARKADAŞI: Herkes yatırım yapmalı. 50, 100 TL ne kadar olursa olsun bir yerden başlamalı. Düzenli, istikrarlı olmalı. Yatırım yapmayan refaha ulaşamaz. ‘Şunu al, bunu sat’ diyen arkadaş değil, kendine uygun riski bilen, ölçen, araştıran, sana da destek olacak bir arkadaş bul.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading