Yandex Metrica
SON DAKİKA
KREDİ ÇEKENLER DİKKAT EDİN: hesabınızda paranız kalmış olabilir! Binlerce kişi kalan ödemelerini geri alıyor

KREDİ ÇEKENLER DİKKAT EDİN: hesabınızda paranız kalmış olabilir! Binlerce kişi kalan ödemelerini geri alıyor

Nakit ihtiyaçları için bankalardan kredi çeken pek çok vatandaş "Hayat Sigortası" adı altında bankalara para ödemektedir. Bu sigortaya ödenen miktarı geri almak isteyenler için e-Devlet üzerinden işlem yapılabilmektedir.

Ekonomi

23.01.2024, 20:56

Kredi çeken her vatandaşa bankalar tarafından hayat sigortası adı altında belli miktarlarda kesintiler yapılmaktadır. Bankalar tarafından kesilen bu miktarı geri almak isteyen vatandaşlar için e-Devlet üzerinden işlem yaparak iade alma fırsatı doğdu. 

Kredi çekerken imzalanan belgeler arasında hayat sigortasına ilişkin belgeler de yer alabilmektedir. Bu belgeleri imzalayan vatandaşların hesaplarına onaylanan kredi miktarı yatırılmadan evvel belirli bir miktar kesinti banka tarafından yapılmaktadır. Yasal olan hayat sigortası kesintisine itiraz hakkı da bulunmaktadır. 

Hayat sigortsına itiraz etmek isteyen vatandaşların yapması gerekenler oldukça basit. İtiraz için e-Devlet sistemine girmesi gereken vatandaşlar burada istenen bilgileri girdikten sonra bankalar tarafından kesintisi yapılan miktara itiraz ederek ödenen parayı geri alabilmektedir. 

Türkiye gaz merkezi olacak! 2050'de hedef 13 milyar metreküp doğalgaz Haberi Görüntüle

HAYAT SİGORTASI NEDİR?

Bankaların müşterilerinin ölmesi durumunda verdikleri krediyi güvence aldıkları bir sigorta türü olan hayat sigortası yasal bir işlemdir. Herhangi bir bankadan kredi çeken vatandaşın ölmesi durumunda bankaya olan borcu sigorta şirketi tarafından bankaya ödenir. 

Tek SMS ile 550 TL alacaksınız! O bankadan akıl almaz... Haberi Görüntüle

HAYAT SİGORTASI PRİMİNİ GERİ ALABİLİRSİNİZ

Bankalar tarafından kredi çekenler için uygulanan hayat sigortası yasal ancak zorunlu olmayan bir uygulamadı. Banka politikasına göre değişiklik gösteren hayat sigortası kimi bankalar tarafından uygulanırken kimi bankalar tarafından ise uygulanmaz. 

Kredi için kesilen hayat sigortasını iptal etmek isteyen vatandaşlar e-Devlet üzerinden kolaylıkla sigortayı iptal ederek ödemelerini geri alabilirler. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading