Yandex Metrica

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden alkışa layık hareket! 4 yıldır olduğu gibi bu yıl da toplu ulaşıma zam yok!

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden alkışa layık hareket! 4 yıldır olduğu gibi bu yıl da toplu ulaşıma zam yok!

4 yıldır şehir içi ulaşıma herhangi bir zam yapmayan Konya Büyükşehir Belediyesi, 2022 yılında toplu ulaşım ücretlerine zam yapmayacak.

Ekonomi

23.01.2024, 18:41

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,  Konya’nın Türkiye’nin en büyük coğrafyasına sahip şehri olduğunu belirterek, bu geniş coğrafyada 'Konya Modeli Belediyeciliğin' en güzel örneklerini sergilediklerini ifade etti. 
 
Altay, 2022 yılında da toplu ulaşıma zam yapmayacaklarını söyleyerek “Her gün 72 tramvay, 650 otobüsümüz ile 2 bin 200 sefer yapıyor, 85 bin kilometre mesafe kat ediyoruz. Bir günde yaklaşık 280 bin hemşehrimizi işine, evine ve okuluna ulaştırıyoruz. Toplu ulaşımın yaygın ve ekonomik kullanılmasını sağlamak için sivil biniş ücretine 2 yıldır, öğrenci biniş ücretine de 4 yıldır fiyat artışı yapmadık.

2024 Mayıs ayında doğalgaz faturası gelecek mi? Bedava doğalgaz süresi uzatıldı mı? Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz'da doğalgaz ödenecek mi? 2024 Mayıs ayında doğalgaz faturası gelecek mi? Bedava doğalgaz süresi... Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK ŞEHİRLERİNE ORANLA EN UCUZ ULAŞIMI SAĞLIYORUZ'

Halen Türkiye’nin en büyük şehirlerine oranla en ucuz ulaşım hizmetini sağlıyoruz. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak 2022 yılında da ulaşıma zam yapmayacağız. Gücümüz yettiğince aradaki farkı kaynaklarımızdan karşılamaya, hemşehrilerimize destek olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Gram altın 3000 TL'ye yükseliyor! Uzmanlar duyurdu: O tarih alım fırsatı... Gram altın 3000 TL'ye yükseliyor! Uzmanlar duyurdu: O tarih alım... Haberi Görüntüle

'ULAŞIMA 178 MİLYON LİRA KAYNAK AYIRIYORUZ'

Her yıl yaklaşık 178 milyon lira ulaşıma kaynak ayırmaya devam edeceklerini ifade eden  Başkan Altay, “Yolcu sayımızla kıyasladığımız zaman toplu ulaşım kullanan her bir hemşehrimize 635 lira destek vermiş olacağız. 

Uygun fiyatla sınırsız abonman tarifemizin de Konya’mıza özel bir güzellik olduğunu düşünüyorum. 2022 planımız içinde yer alan yeni toplu ulaşım araçlarımızın alım sürecine de başladık. Konya’mız ulaşımda benzer şehirler arasında en ucuz şehir olmaya devam edecek.” dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading