Yandex Metrica

Konut sektörü mercek altında! 80 bin mükellef tespit edildi

Konut sektörü mercek altında! 80 bin mükellef tespit edildi

Son dakika haberleri... Gayrimenkul sektöründe kira geliri elde edenlere ve emlakçılara yönelik yapılan incelemeler sonuçlandı. Yapılan incelemeler sonucunda ilk etapta 55 bin riskli işlem tespit edildi. Gayrimenkulun değerini düşük gösteren 80 bin mükellef de RADAR sistemine takıldı.

Ekonomi

23.01.2024, 20:22

Fahiş zamların yanı sıra alım-satım işlemleri esnasında vatandaşı aldatan beyanlarda bulunanlar, sektörde arz talep dengesinde dezenformasyona sebep olan emlakçıların hepsi yakın takibe alındı.

Fırsatçılığa taviz vermeyen Hazine ve Maliye Bakanlığı, gayrimenkul değerleme raporları kullanılarak analiz çalışmaları büyük bir titizlilikle yürütüldü. Yürütülen çalışmalarla birlikte vatandaşlardan gelen ihbarlar da değerlendirmeye alındı.

AB liderleri tarafını seçti: İran'a yaptırım kararı alındı! AB liderleri tarafını seçti: İran'a yaptırım kararı alındı! Haberi Görüntüle

55 BİN RİSKLİ İŞLEM TESPİT EDİLDİ

Yapılan incelemeler sonucunda ilk etapta 55 bin riskli işlem tespit edildi. Yüksek riskli görülen sonuçlar, ilgili birimlerle paylaşılacak. İncelemeler sonucunda büyük yaptırımlar kapıda.

23 Nisan bankalar açık mı? Çocuk Bayramı'nda Ziraat Bankası açık mı, kapalı mı? Bankalar çalışacak mı? 23 Nisan bankalar açık mı? Çocuk Bayramı'nda Ziraat Bankası açık... Haberi Görüntüle

80 BİN MÜKELLEF RADAR'DA

Hazine ve Maliye Bakanlığı Risk Analizi Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan RADAR sistemiyle de mükellefler yakından takibe alındı. Sistemle gayrimenkulün gerçek değerini beyan etmeyip düşük tapu harcı ödeyen ve hazineyi zarara uğratan kişiler tespit edililiyor. İlk etapta RADAR'a 80 bin mükellef takıldı. Bu kişilerin vergisel yükümlülükleri mercek altına alındı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading