Yandex Metrica

KOBİ ve esnafı sevindiren adım atıldı! AK Parti TMSF güvencesini getiriyor

KOBİ ve esnafı sevindiren adım atıldı! AK Parti TMSF güvencesini getiriyor

Yeni ekonomi politikaları kapsamında vatandaş ile iş dünyasına yönelik adımlar atılmaya devam ediliyor. AK Parti tarafından ilerleyen günlerde esnaf ve KOBİ'leri yakından ilgilendiren bir adım atılacak. Bankalardaki ticari hesaplar için de mevduat güvencesi getirilecek.

Ekonomi

23.01.2024, 18:54

İlerleyen günlerde esnaf ve KOBİ'ler için sevindirici bir adım atılacak. Bankalardaki ticari hesaplar için de mevduat güvencesi getirilecek. 

AK Parti'nin önümüdeki günlerde Meclis gündeminde getireceği yasa teklifinin hazırlıkları sürüyor. Teklif kapsamında yapılması planlananlar ise şöyle: 

Bankalardaki mevduatlar için şu anda sadece gerçek kişiler için güvence veriliyor. Bankanın olası bir iflası durumunda ise mevduatının 200 bin TL'ye olan bölümü sigortalanıyor yani devlet tarafından ödeniyor. 

Hesaplamalar sil baştan! Emeklilere ve memurlara yapılacak zamda yeni dönem: Eşitleme olacak mı? Hesaplamalar sil baştan! Emeklilere ve memurlara yapılacak zamda yeni dönem:... Haberi Görüntüle

KOBİ'LERİ SEVİNDİREN HABER GELDİ 

AK Parti'nin sunacağı teklif ile güvencenin kapsamı genişletecek. Bankalardaki ticari hesapların da 200 bin TL'ye kadar olan bölümü güvence altına alınacak. Bundan özellikle KOBİ'ler ile esnaf yararlanacak. Yapılacak düzenleme kapsamında 300 milyar TL civarında ticari mevduat güvence altına alınacak. 

TMSF'ye devredilen şirketlerin devlet yerine özel sektör tarafından yönetilmesinin daha verimli olacağı sonucuna varıldı. Devletin genel işleyişi içinde şirketlerin potansiyelinin tam olarak hayata geçirilememesinden hareketle bir düzenleme yapılacak. 

Altın fiyatları ne zaman yükselmeye başlayacak? İslam Memiş 7 gün süre vererek... Altın fiyatları ne zaman yükselmeye başlayacak? İslam Memiş 7 gün... Haberi Görüntüle

TMSF'DE BULUNAN ŞİRKETLER HIZLI BİR ŞEKİLDE SATILACAK

TMSF'de bulunan şirketlerin ise hızlı bir şekilde satılmasına imkan verilecek. Satıştan gelen para bankada bloke edilerek nemalandırılacak. Dava sonucunda şirketin sahibi kazanırsa para iade edilecek, kaybederse Hazine'ye geçecek. 

TMSF bünyesinde bulunan şirketlere atanan kayyumlara ilişkin yapılması planlanan düzenlemenin detayları belli oldu. 

Tüketiciyi aldatan reklamlara af yok! Ticaret Bakanlığı ceza yağdırdı Tüketiciyi aldatan reklamlara af yok! Ticaret Bakanlığı ceza yağdırdı Haberi Görüntüle

ADALET BAKANLIĞINA BENZER BİR SİSTEM OLACAK

TMSF şirketlerine atanan kayyumlara getirilecek güvence Adalet Bakanlığı sistemine benzer bir şekilde yürürlüğe girecek. Herhangi bir dava durumunda kurum hatası varsa kuruma, kayyumun kusuru varsa kayyuma hata yüklenecek. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading