Yandex Metrica

Kıyma ve kuşbaşı almak isteyenlere müjde! Kırmızı et fiyatları düşecek! İndirim müjdesi geldi!

Kıyma ve kuşbaşı almak isteyenlere müjde! Kırmızı et fiyatları düşecek! İndirim müjdesi geldi!

Yemeklerin olmazsa olmazlarından kırmızı et fiyatları son zamanlarda tavan yapmış durumda. Kırmızı et fiyatlarına karşı harekete geçen hükümet fiyatların düşmesine yönelik çeşitli önlemler aldı.

Ekonomi

27.02.2024, 17:34

Geçtiğimiz aylarda aniden iki kat artan kırmızı et fiyatları yeniden düşüşe geçerken devlet et fiyatlarının daha da düşmesi için harekete geçti. 

Et fiyatlarının kontrol altında tutulması için devlet tarafından kurulan Et ve Süt Kurumu (ESK), kırmızı et fiyatlarını düşmesi için belirli önlemler aldı. Yurt dışından canlı hayvan ithalatı gibi pek çok seçenek et fiyatlarının düşürülmesi için işletiliyor. 

Bakan Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırıldı Bakan Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırıldı Haberi Görüntüle

190 LİRAYA KADAR İNİYOR

Ankara Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (PERDER) Ankara'da et satışlarının başlamasıyla birlikte, karkas fiyatlarının 200 liranın altına düşeceğine inandıklarını duyurdu. Ankara halkının yapılan yeni düzenleme sonrasında 190 liradan kıyma ve 210 liradan kuşbaşı et satın alma fırsatı yakalayabileceği bildirildi. Son dönemde ciddi şekilde yükselen et fiyatlarına yönelik atılan adımlarla vatandaşlar, ete daha uygun fiyatlarla erişebilecekler. Ülke genelinde benzer yeni adımların atılması öngörülüyor.

Özetle, Ramazan ayında et fiyatlarındaki ani artışın ardından, Et ve Süt Kurumu (ESK) ve Ankara Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (PERDER) tarafından atılan adımlar sonucu et fiyatlarında indirim gerçekleşti. Bu sayede kuşbaşı ve kıyma fiyatlarında azalış yaşandı ve vatandaşlar daha uygun fiyatlarla et satın alabilecekler.

Ankara ve İstanbul'da yapılan düzenlemelerin, düşük gelirli vatandaşlara katkı sağlaması ve et fiyatlarının dengelemesi açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı. Ankara halkının, yapılan yeni düzenleme sayesinde 190 liradan kıyma ve 210 liradan kuşbaşı et satın alma imkanı bulabileceği ifade edildi. Fiyatlar dengelenene kadar alınan tedbirlerin süreceği belirtildi.

Yapılan bu düzenlemelerin Türkiye genelinde de uygulanması ve et fiyatlarında dengelenme sağlanması hedeflenmektedir. Böylece, et fiyatlarındaki ani artışların önüne geçilmesi ve vatandaşların daha uygun fiyatlarla et tüketebilmesi amaçlanmaktadır.

Çeşitli illerde bulunan Et ve Süt Kurumu (ESK), çok düşük fiyatlardan et satışını sürdürürken yurt dışından ithal edilen canlı hayvanlarla birlikte et fiyatlarının daha düşmesi bekleniyor. Öte yandan Et ve Süt Kurumu (ESK), isteyen vatandaşlara kırmızı et satışlarını mağazaları üzerinden gerçekleştiriyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading