Yandex Metrica

Kitap alacaklar elinizi çabuk tutun! O tarihten itibaren yüzde 20 zam geliyor

Kitap alacaklar elinizi çabuk tutun! O tarihten itibaren yüzde 20 zam geliyor

Kağıt fiyatlarına gelen zamların ardından yayıncılar kitap etiketlerinde değişikliğe gidileceğinin sinyalini vermeye başladı.

Ekonomi

22.02.2024, 17:38

Kağıt fiyatlarına gelen zamların ardından telif maliyetleri, baskı ve kırtasiye masraflarının artmasından kaynaklı olarak kitaplara zam gelmesi bekleniyor.

Ekonomist Hatice Kolçak konut piyasasını yorumladı: Düşüş nereye kadar devam edecek? Ekonomist Hatice Kolçak konut piyasasını yorumladı: Düşüş nereye kadar devam... Haberi Görüntüle

YÜZDE 240'LARIN ÜZERİNDE ARTIŞ VAR

Türkiye Yayıncılar Birliği Genel Koordinatörü Cemran Öder'e göre; var olan şartlar karşısında zamlar kaçınılmaz.  Öder, ''Tüm dünyada 2020'nin başından beri kağıt krizi var. Türkiye'deki yayıncılar döviz kurlarıyla mücadele ediyor. Tek başına kağıtta yüzde 120 maliyet söz konusu. Baskı, tutkal, kağıt girdisi de olunca yüzde 240'ların üzerinde artış var'' açıklamasında bulundu. 

IMF Başkanı Georgieva'dan küresel ekonomi uyarısı: Endişelenecek çok şey var IMF Başkanı Georgieva'dan küresel ekonomi uyarısı: Endişelenecek çok şey var Haberi Görüntüle

KİTAP SATIŞLARINDA DA DÜŞÜŞ VAR

Yayınevlerini sadece artan maliyetler değil düşen kitap satışları da olumsuz etkiliyor. Öder, ''Nisandan bu yana kitap satışlarında yüzde 30-40'lara yakın düşüş var'' dedi ve kitap üretiminde de düşüşün olduğuna dikkat çekti. 

Yayınevleri, mevcut sorunların çözülmesi için bazı talepte bulunuyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading