Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kış turizmi bu sene epey sıcak geçecek! 1 milyon Rus turist geliyor

Kış turizmi bu sene epey sıcak geçecek! 1 milyon Rus turist geliyor

Avrupa'nın yaptırım uyguladığı Ruslar kış tatilinde Türkiye'yi tercih edecekler. Kış sezonunda 1 milyon Rus turistin ülkemize gelmesi bekleniyor. Bunun 500 bini Antalya’da tatil yacak. Kalanı ise Türkiye’nin farklı illerini gezecek

Ekonomi

08.02.2024, 22:28

Savaş nedeniyle Avrupa'nın kapılarını kapattığı Ruslar, rotayı Türkiye'ye çevirdi. Turizm sektörü, 1 Kasım 2022- 1 Nisan 2023 tarihleri arasında 1 milyon Rus turist getirecek. 

Hem eviniz hem içiniz ısınacak! Aile Bakanlığı'ndan şartsız 3.500 TL... Haberi Görüntüle

KIŞ SEZONU DA EKLENDİ

Rusya'da ABD ve Avrupa'nın uyguladığı ambargolar nedeniyle özel havayolu şirketleri uçuşlarını askıya almış, bu sorunun çözümü için Türk Hava Yolları (THY) devreye girmişti. Rusya'nın önde gelen dev Türk tur operatörleri Anex, Pegas ve Coral ile koltuk anlaşması yapılmıştı. Bu anlaşmanın kapsamı genişletilerek kış sezonu da eklendi.

En az 5 bin TL seyyanen zam! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere... Haberi Görüntüle

ANTALYA'YA 500 BİN TURİST HEDEFİ

Sabah'ın aktardığı habere göre, 1 milyon Rus turist hedefinde en büyük operasyon Antalya'ya planlanıyor. Bu kapsamda 500 bin Rus turistin Antalya'ya getirilmesi hedefleniyor. Anex Tour yetkililerinden edinilen bilgilere göre, THY sadece Antalya'ya günde 10 uçuş gerçekleştirecek. Ortalama 2 bin Rus turist taşıyacak bu uçaklarla ayda 60 bin Rus getirilecek. Diğer havayollarının da operasyonları eklendiğinde Antalya'ya aylık 100 bin Rus turistin getirilmesi planlanıyor. Anex yetkilileri, "Antalya'da ayda 100 bin Rus turisti rahatlıkla yakalayacağımızı öngörüyoruz. 5 ayda 500 binin de üzerine çıkarak 600-650 bini görebiliriz" dedi.

Altın yön bulmaya çalışıyor! Altın haftaya nasıl başladı? İşte 25... Haberi Görüntüle

KAYAK TURİZMİNE TALEP YÜKSEK

Antalya'nın ardından en çok uçuş İstanbul'a yapılacak. Türk tur operatörleri, Avrupa'ya kayak için giden Rusların da bu yıl rotasını Türkiye'ye çevireceklerini söyledi. İstanbul'a gelen Rusların Kayseri Erciyes, Bursa Uludağ, Erzurum Palandöken gibi Türkiye'nin önde gelen kayak merkezlerine gideceğini anlatan operatörler, kayak merkezlerine de talebin yüksek olduğunu belirtiyor.

Ic Enterra Yenilenebilir Enerji katılım endeksine uygun mu? Ic Enterra... Haberi Görüntüle

500 BİN RUS'UN DÜNYAYA AÇILAN KAPISI ANTALYA

Rusya Tur Operatörleri Birliği Başkan Yardımcısı Aleksan Mıkırçan, kış aylarında Uzakdoğu ve Karayip bölgesine ulaşmak isteyen Rus turistlerin Antalya'yı aktarma noktası olarak planladığını açıklamıştı. 500 bin Rus'un dünyaya açılan kapısının Antalya olacağını anlatan turizmciler, "Antalya'ya gelen Ruslar buradan Türk uçakları ile Rusların harcama yapabilecekleri Dominik, Tayland, Küba Venezüella gibi ülkelere uçacaklar" bilgisini verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading