Yandex Metrica

Kırmızı et alacaklar dikkat! Üreticilerin büyük oyunu ortaya çıktı

Kırmızı et alacaklar dikkat! Üreticilerin büyük oyunu ortaya çıktı

Kırmızı ete son aylarda yapılan yeni zamlarla fahiş fiyatlara yükselmişken et üreticilerinin yüzde 35 zam daha talep etmeleri büyük tepki çekti. Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Nihat Çelik ise et üreticilerinin açıklamalarının kimin değirmenine su taşıdığının araştırılması gerektiğini belirirken mezbahalarda ete yüksek tazyikli su sıkıldığını iddia etti.

Ekonomi

23.01.2024, 19:59

Kırmızı et fiyatlarına son zamanlarda sürekli olarak zam yapılırken et üreticileri de yeni zamlar talep etmeye devam ediyor. Et üreticileri son olarak kırmızı et fiyatlarına yüzde 35 daha zam yapılmasını istedi. Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Başkanı Nihat Çelik, ete yüzde 35 zam isteklerine tepki göstererek, et üzerinden dönen dolapları açıkladı.

AB destekli proje o illerde başlıyor! SGK'dan son dakika olarak duyuruldu: Her ay 325 euro ödeme! AB destekli proje o illerde başlıyor! SGK'dan son dakika olarak... Haberi Görüntüle

'BU AÇIKLAMALARI YAPANLARIN KİMİN DEĞİRMENİNE SU TAŞIDIĞI ARAŞTIRILMALI'

Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Başkanı Nihat Çelik, et üreticilerinin kırmızı ete yüzde 35 zam yapılması gerektiğine yönelik açıklamalarına tepki gösterdi. Yem ve diğer gıda ürünlerine taban ve tavan fiyat uygulaması gerektiğini belirten Çelik şu şekilde konuştu: 

Ette fiyat artışına ihtiyaç yok. Böyle açıklamalar yapanların kimin değirmenine su taşıdığı araştırılmalı. Bütün lobiler birleşmiş; tedarikçi ve satıcılar beraber çalışıp, gıdayı çok yüksek kârlarla satıyorlar.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz spekülasyonlara son noktayı koydu: 'IMF ile masaya oturulması söz konusu değil' Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz spekülasyonlara son noktayı koydu: 'IMF ile masaya... Haberi Görüntüle

'ETE TAZYİKLİ SU KATIYOLAR'

Bazı mezbahalarda karkas ete yüksek tazyikli su sıkıldığını iddia eden Çelik, “Bu yolla etin ağırlığı artırılıyor, tadı da kaçıyor. Helale haram katanlara dur denmeli” dedi.

Asgari ücrete temmuz ayında zam gelecek mi? 2024 Asgari ücrete ara zam var mı? Asgari ücrete temmuz ayında zam gelecek mi? 2024 Asgari ücrete... Haberi Görüntüle

'TEDARİKÇİ VE SATICILAR BERABER ÇALIŞIYOR'

Temel gıda ürünlerinde fahiş kâr hırsının durdurulması için taban ve tavan fiyat belirlenmesi gerektiğini belirten Çelik şöyle konuştu:

Market reyonlarındaki etiketler her gün güncelleniyor. Bütün lobiler birleşmiş. Tedarikçi ve satıcılar beraber çalışıyor. Devletimiz bu fırsatçılara imkân tanımamalı. Çok sayıda firma süt üretiyor, hepsinin içindeki inek sütü ama biri 14 liraya, diğeri 22 liraya öteki 26 liraya satıyor. Buna müdahale edilmeli.

Silvan Barajı'ndan ekonomiye dev katkı: Üretilecek enerji 1,5 milyar TL'ye denk Silvan Barajı'ndan ekonomiye dev katkı: Üretilecek enerji 1,5 milyar TL'ye... Haberi Görüntüle

'TAVAN VE TABAN FİYATLAR BELİRLENMELİ'

Örneğin bir kilo tereyağı ortalama 100 liraya satılırken, süzme peynirin nasıl olup da 95 liraya satılabildiğini biri açıklamalı. Gıda komitesi bilimsel olarak üretim maliyetlerini ortaya koyup, market rafındaki satış fiyatıyla karşılaştırılmalı. Temel gıda ürünlerinde üreticinin de tüketicinin de kaderi serbest piyasanın eline bırakılmamalı. Hem yemde hem de temel gıda ürünlerinde taban ve tavan fiyatlar belirlenmeli. Ürünün üreticinin elinden çıkan maliyeti ve rafa gidene kadarki maliyetin bir tablosu çıkarılmalı. Tabloya göre kâr payı incelenmeli. Örneğin, yüzde 50 kâr payı yerine yüzde 250 yazan markete cezai işlem yapılmalı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading