Yandex Metrica

Kiralarda yüzde 161'lik büyük artış! Önlemler kapıda

Kiralarda yüzde 161'lik büyük artış! Önlemler kapıda

Türkiye genelinde fahiş kira artışları vatandaşın belini büktü. Bazı bölgelerde yapılan zam oranları yüzde 161'i buldu. İstanbul'da 2 bin TL altına ev bulmak neredeyse imkansız hale geldi.

Ekonomi

23.01.2024, 17:58

Ülke genelindeki fahiş kira bedeli artışları gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Salgın tedbirlerinin seyreltilmesiyle birlikte evliliklerin tekrar başlaması, üniversitelerin açılması ve yüz yüze eğitim nedeniyle evlere artan talep kira fiyatlarının artmasında ana etken olarak gösteriliyor. Ancak kiralık ev arayanların iddiasına göre ev sahipleri de fırsatçılık yapıyor.

Altın uzmanı uyardı: Bunu yapanlar altından çok büyük zarar edecek! Altın uzmanı uyardı: Bunu yapanlar altından çok büyük zarar edecek! Haberi Görüntüle

YAPILAN ARAŞTIRMALAR KİRA ARTIŞLARINDAKİ DURUMU GÖZLER ÖNÜNE SERDİ

Bağımsız gayrimenkul şirketlerinin Türkiye çapında yaptığı araştırmalara göre, kira bedelleri Ağustos ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 55'lik çarpıcı bir artış gösterdi.

Araştırma sonuçlarına bakıldığında, en fazla kira artışının yaşandığı iller Nevşehir, Batman ve Muş oldu. 3 ilimizde zam oranları son bir yılda yüzde 100 artış gösterdi.

Diğer yandan, öğrenci şehirleri olarak lanse edilen Bursa, Konya, Erzurum ve Samsun'da kira bedelleri bir yıl içerisinde yüzde 50 arttı.

Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak: Faizler yükselecek mi? Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak: Faizler yükselecek mi? Haberi Görüntüle

HAKKARİ VE TUNCELİ'DE KİRA ARTIŞI YAŞANMADI

Fahiş zam oranları Türkiye'de birçok ilde kendisini gösterirken Hakkari ve Tunceli, kira artışının yaşanmadığı iller olarak göze çarpıyor.

kiralık daire boş

IBAN’a havale isteyenlere ceza geliyor! Bakanlık harekete geçti: 'POS çalışmıyor IBAN’a at' uygulamasına dikkat! IBAN’a havale isteyenlere ceza geliyor! Bakanlık harekete geçti: 'POS çalışmıyor... Haberi Görüntüle

NEVŞEHİR ZAM ŞAMPİYONU OLDU

Ortalama olarak 100 ila 150 metrekarelik evlerin değerlendirildiği araştırmada zam şampiyonu ilimiz, yüzde 161'lik bedel artışıyla Nevşehir oldu. Geçen yılın aynı ayında ortalama 911 TL'ye kiraya verilen evler bu yıl 2 bin 300 TL'den kiracısını arıyor.

Araştırma sonuçlarına göre en çok kira artışının yaşandığı il ortalama yüzde 118 artışla Muş oldu. 

Batman ise bir yılda yüzde 107'lik artışla zam oranında üçüncü sıraya yerleşti.

Diyarbakır'da ise konut yetersizliği nedeniyle yüzde 104 kira artışı yaşandığı belirtiliyor.

Altın kanatlanıp uçtu! 11 Nisan Perşembe 2024 gram ve çeyrek altın fiyatlarında son durum... Altın kanatlanıp uçtu! 11 Nisan Perşembe 2024 gram ve çeyrek... Haberi Görüntüle

İSTANBUL'DA DUDAK UÇUKLATAN FİYATLAR

İstanbul, kira fiyatlarında zirveyi hiçbir ile bırakmadı. Son bir yılda, kentteki kiralar yüzde 80'lik artış gösterdi. Ortalama 110 metrekarelik bir ev geçen yıl 2 bin 34 TL iken bu yıl 3 bin 700 TL olarak kiracısını aradı.

Başkent Ankara'da kira artışı yüzde 55 olurken, İzmir'de kiralar bir yıl içerisinde yüzde 49 arttı.

istanbul üstten görünüm

Bakan Işıkhan açıkladı: Temmuz'da asgari ücrete ara zam yok! Bakan Işıkhan açıkladı: Temmuz'da asgari ücrete ara zam yok! Haberi Görüntüle

EV SAHİPLERİNİ ESKİ KİRACILARINI ÇIKARMA DERDİNE DÜŞTÜ

Daire fiyatlarının bu derece yükselmesinin ana etkenlerinden biri de fırsatçılık yapan ev sahipleri olarak gösteriliyor. Yurdun dört bir yanında ev sahipleri, sözleşme sonuna riayet etmeden mevcuttaki kiracılarını çıkarıp evlerini daha yüksek bedelden kiralamak istiyor. 

Bazı illerimizdeki artışların en büyük nedeni ise konut yetersizliğine rağmen artan talep.

KAYNAK: SABAH / TR HABER

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading