Yandex Metrica

Kiracıları sevindirecek haber! TÜFE üstü kira artışı yapan ev sahipleri şimdi yandı

Kiracıları sevindirecek haber! TÜFE üstü kira artışı yapan ev sahipleri şimdi yandı

Son dönemdeki fahiş kira artışlarına karşı hükümet kolları sıvadı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kiracının canını sıkan kira artışına ilişkin açıklamada bulundu. Bundan sonra TÜFE üstü kira artışı yapan ev sahiplerine kanuni yaptırım uygulanacak.

Ekonomi

23.01.2024, 19:20

Son aylarda artan fahiş orandaki kira zamları sonrası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kiracının canını sıkan kira artışına ilişkin açıklamada bulundu. Kurum, TÜFE üstü artış yapanların kendilerine bildirilmesini istedi.

Magnum dondurmaları neden toplanıyor? Magnum dondurmaları nerelerde, hangi ülkelerde toplanıyor? Magnum dondurmaları neden toplanıyor? Magnum dondurmaları nerelerde, hangi ülkelerde toplanıyor? Haberi Görüntüle

4 BAKANLIK ÇALIŞIYOR! MECLİSE GÖNDERECEĞİZ

Bakan Kurum, "TÜFE üstü kira artışı yapana kanuni müeyyideyi uygulayacağız. 4 bakanlık çalışıyoruz. Bir hafta 10 gün içinde çalışmayı meclisimize göndereceğiz" dedi.

Türkiye'de hem enflasyonun artması hem de konut talebindeki artışlar nedeniyle kira fiyatları bir anda arttı. Birçok ev sahibi ise TÜFE oranlarıyla yetinmeyerek daha üstü zam yaptı. Vatandaşın canını hayli yakan bu durum nedeniyle hükümet de harekete geçti.

Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi: Sivas-İstanbul seferleri başlıyor! Süre kısalacak Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi: Sivas-İstanbul seferleri başlıyor! Süre kısalacak Haberi Görüntüle

“TÜFE’YE UYGUN KİRA ARTIŞI OLMALI”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, çalışmalarını sürdürdükleri konular hakkında bilgilendirmede bulundu. Kurum, "Kira artışlarını TÜFE'ye uygun yapmak zorundayız. Kanunen böyle olması gerekiyor. Ama maalesef fırsatçılık yapan ve açıklanan rakamların üstünde zam yapan kişiler var.

SGK, Avrupa Birliği destekli projesini duyurdu! 7 bin anneye ve bakıcıya 325 avro destek! İşte başvuru şartları ve detayları... SGK, Avrupa Birliği destekli projesini duyurdu! 7 bin anneye ve... Haberi Görüntüle

“KANUNEN YAPILACAK KİRA SÖZLEŞMESİNE AYKIRIDIR”

Bu zamlar kanuna aykırıdır. Kanunen yapılacak kira sözleşmesine aykırıdır. Böyle yapılan artışlar varsa vatandaşlar mahkemeye başvursun. Vatandaşlar TÜFE üstü artış yapanları bize bildirsin. TÜFE üstü kira artışı yapana kanuni müeyyideyi uygulayacağız. 4 bakanlık çalışıyoruz. Bir hafta 10 gün içinde çalışmayı meclisimize göndereceğiz"

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading