Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kiracılara müjde! Fahiş kiraya artık izin verilmeyecek! Yeni düzenleme geliyor

Kiracılara müjde! Fahiş kiraya artık izin verilmeyecek! Yeni düzenleme geliyor

TBMM’de kira düzenlemesi gündeme geldi ve yeni düzenlemeyle birlikte ev sahipleri için önemli değişiklikler yapılması planlanıyor. Yüzde 25 sınırını aşan ev sahipleri yandı. 1 ila 3 yıl arasında hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilirler.

Ekonomi

23.01.2024, 21:01

Ülkemizde kiralık konut piyasasında adil bir ortam oluşturmak amacıyla, kira düzenlemesi konusu gündemde yer alıyor. Mevcut düzenleme, kira artışlarını yüzde 25 oranında sınırlamaktadır ve bu sayede kiracılar, fahiş kira artışlarına karşı korunuyor.

Emekli promosyonları ne zaman hesaplara yatar, bugün mü 2024? Emekli... Haberi Görüntüle

BAKANLIK OLAYA EL ATIYOR

Adalet Bakanlığı, ülkemizdeki kira uyuşmazlıklarına daha etkili bir çözüm sunmak için çalışmalarını tamamladı. Bu kapsamda, Türk Ceza Kanunu'nda değişiklik yapılacak ve piyasa ortalamasının üzerinde fahiş kira artışı yapanlar için cezai yaptırımlar getirilecek.

Borsa neden düştü? 25 Mart 2024 BİST 100 en çok... Haberi Görüntüle

1 İLA 3 YIL HAPİS CEZASI

Yeni düzenleme, haksız kazanç elde etmek isteyenlerin caydırılmasını ve kiracıların daha fazla korunmasını amaçlamaktadır. Artık fahiş kira artışı yapan kişiler, adalet sistemi tarafından cezalandırılacak ve 1 ila 3 yıl arasında hapis cezası alabilecekler.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading