banner2

Kiracılara devletten kira yardımı! Düzenli 5 bin lira ödeme: Kira ödemekten zorlanan vatandaşa müjde! Bir yıl boyunca ödeme yapılacak 

Devletten binlerce vatandaşa kira desteği yapılacağı açıklandı. 12 ay boyunca devam edecek olan kira desteği ile devlet vatandaşlara aylık 5000 TL ödeme yapacak. 

Ekonomi 27.05.2023, 12:06 27.05.2023, 12:25
Abone ol
Kiracılara devletten kira yardımı! Düzenli 5 bin lira ödeme: Kira ödemekten zorlanan vatandaşa müjde! Bir yıl boyunca ödeme yapılacak 

6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından evlerini kaybeden vatandaşlar için devlet haerekete geçti. Deprem bölgesinden bulunan vatandaşlara devlet tarafından 12 ay boyunca kira desteği yapılacak. 

BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI

Deprem bölgesinde bulunan vatandaşlar için aylık kira desteği ev sahipleri için de nakdi destek verileceği belirtilerek bu desteklerin 12 ay boyunca devam edeceği ifade edildi. Başvuruların başladığı bu kira yardımından faydalanmak işteyen vatandaşlar için başvuru şartları belli oldu.  E-devlet üzerinden yapılacak başvurulara evi orta, ağır hasar almış veya yıkılacak olan vatandşarlar başvurda bulunabilir.

5000 TL KİRA YARDIMI

Ev sahipleri için 5000 TL, kiracılar için ise 2000 TL olarak belirlenen bu kira yardım desteğinin 12 ay boyunca devam edeceği açıklandı.  Toplamda 60 bin TL'yi bulacak olan bu destek ödemesi depremzede vatandaşlaroı ekenomik anlamda rahatlatmış olacak. 
 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!