Yandex Metrica

Kiracılara 2 bin TL kira desteği nasıl alınır? Kiracılara kira desteği ne zaman, nereden ödenecek?

Kiracılara 2 bin TL kira desteği nasıl alınır? Kiracılara kira desteği ne zaman, nereden ödenecek?

Kira yardımlarının ne zaman nereden alınacağı depremzede vatandaşlar tarafında merak ediliyor. Kiracılara yapılacak yardımın nasıl alınacağı nereden başvuru yapılacağı araştırma konusu oldu. Peki, Kiracılara 2 bin TL kira desteği nasıl alınır? Kiracılara kira desteği ne zaman, nereden ödenecek?

Ekonomi

13.02.2024, 08:26

Kira yardımından yararlanacaklar için kira yardım tutarı belli oldu. Vatandaşlar kira yardımı başvuru ekranını araştırmaya başladı.

Milyonlarca ev sahibi dikkat! 5 soruda kira beyannamesinde pişmanlık uygulaması Milyonlarca ev sahibi dikkat! 5 soruda kira beyannamesinde pişmanlık uygulaması Haberi Görüntüle

KİRA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kira yardımı başvurusu e- Devlet “Afetzede Barınma Desteği” sayfası üzerinden gerçekleştiriliyor.

Dar gelirli ailelere devlet desteği verilecek: O şartı karşılayan herkes 7 bin 200 TL sosyal yardım alacak! Dar gelirli ailelere devlet desteği verilecek: O şartı karşılayan herkes... Haberi Görüntüle

KİRA YARDIMI NE KADAR, KAÇ AY VERİLECEK?

Kira yardımı; ikamet ettikleri konutları yıkık/acil yıkılacak/ağır veya orta hasarlı olarak tespit edilen ev sahiplerine ve kiracılara verilecek. Kira yardımı, ev sahiplerine aylık 5.000 TL, kiracılara ise aylık 2.000 TL barınma yardımı yapılacaktır. Konutları hasarlı olup konteyner talep eden vatandaşlar taşınma yardımı alabilecek ancak kira yardımından yararlanamayacaktır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading