Yandex Metrica

Kiracılar dikkat! Fırsatçı ev sahiplerinin yeni yöntemi pes dedirtti! Bu yöntemle kiraları 10 katına çıkardılar

Kiracılar dikkat! Fırsatçı ev sahiplerinin yeni yöntemi pes dedirtti! Bu yöntemle kiraları 10 katına çıkardılar

Son yıllarda artan kira fiyatlarına karşı Ticaret Bakanlığı harekete geçerek fahiş kiraların önüne geçmek için ev sahiplerine bir çok yaptırım uygulandı. Fakat ev sahiplerinin bu akıl almaz yöntemi ortaya çıktı. 

Ekonomi

23.01.2024, 20:51

Fahiş kira artışlarına karşı Ticaret Bakanlığının harekete geçmesi ve valilikler tarafından, yüksek kira artışı tespit edilen dairelerin mühürlenmesi sonrasında mülk sahipleri bu defa, adeta karaborsayla kiralama yoluna başvurdu. Deprem öncesi 800-1.000 lira olan konut kiraları, göç sonrası 3 bin 500, 5 bin, hatta 10 bin liralara kadar fırladı.

Fahiş kira fiyatlarına karşı Ticaret Bakanlığı harekete geçince ev sahipleri de boş durmadı. Kira fiyatlarını artırmak için akıl almaz yöntemlere başvuran konut sahiplerinin yeni yöntemi ifşa oldu. Bir andan fırlayan kiralıkların valiliklerce mühürlenmesi üzerine mülk sahipleri, adeta karaborsa yoluna gitti. Kiraları 1.000 liradan 10 bin liralara fırlayan daireler için ilana çıkmayan bazı ev sahipleri, hazırda bekleyen kiracı adaylarına telefonla haber vererek evlerini yüksek fiyattan kiralıyor. Malatya, Elbistan ve İskenderun’dan yoğun göç alan Elazığ’da emlak çevreleri, yoğun talep dolayısıyla kiraların çok arttığına işaret etti. Deprem öncesinde kiraların 1.000-1.100 lira seviyesinde olduğunu belirten emlak danışmanları, satılıkların da 2 milyon lira seviyesinden 2.4-2.8 milyon liralara yükseldiğine dikkat çekti.

23 Nisan Ankara'da toplu taşıma ücretsiz mi? 2024 Çocuk Bayramı'nda Ankaray, ABB metro, EGO otobüs bedava mı? 23 Nisan Ankara'da toplu taşıma ücretsiz mi? 2024 Çocuk Bayramı'nda... Haberi Görüntüle

'SOSYAL MEDYAYI KULLANIYORLAR'

Bölgede kiralıkların, deprem öncesi çok komik denecek kadar düşük olduğuna işaret eden emlakçılar, “Eskiden 500 liraya bile kiralar vardı. Şu anda bu rakamları bulamazsınız, 4-5 bin lira arasında o kiralar. Biz 4-5 bin lirayı bulunca ucuz diyoruz. Yüksek artışlar büyük göçten kaynaklanıyor. Sadece Elazığ 100 bin göç aldı. Bunun yüzde 60’ı Malatya’dan” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Göç alan illerde yüksek fiyattan kiralamanın zor olmadığına işaret eden emlak çevreleri, “Bazı mülk sahipleri emlakçılık da yapıyor. Fahiş fiyattan kiracı bulması çok kolay artık. Eşe, dosta, komşuya söyleyerek hızlıca kiracı buluyor, 9-10 bin liralara kiraya verebiliyorlar” derken bazı emlak danışmanları ise ilana çıkmamanın nedenini, “Bu kadar denetimin olduğu yerde, takibe takılmamak için önce kendi sosyal medyalarını kullanıyorlar” diyerek özetliyor.

Emekliler dört gözle Temmuz ayını bekliyor! Masada konuşulan rakam belli oldu: Enflasyon tahminlerine göre emekli maaşına ne kadar zam yapılacak? Emekliler dört gözle Temmuz ayını bekliyor! Masada konuşulan rakam belli... Haberi Görüntüle

'YOĞUN ŞİKAYET ALIYORUZ'

Tüketici Birliği Federasyonu Başkanı Mehmet Bülent Deniz, deprem sonrasında göçün olduğu illerde kira artışlarının altını çizdi. İlana çıkmama nedeninin idari radardan kaçınmak olabileceğine işaret eden Deniz, "Denetime rağmen yüksek kiralara ilişkin ağırlıklı olarak Erzurum, Konya, İstanbul, Mersin, Antalya’dan yoğun şikayet alıyoruz” dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading