Yandex Metrica

Kiracılar buna çok sevinecek! Kira sorununa çözüm bulundu: Ev sahipleri artık bunu yapamayacak

Kiracılar buna çok sevinecek! Kira sorununa çözüm bulundu: Ev sahipleri artık bunu yapamayacak

Son yıllarda kiralardaki artış ev sahipleri ve kiracılar arasında sorunlar yaşanmasına sebep oldu. Zaman zaman çözüm önerileri sunulan bu kira problemi bu yöntem kullanılırsa artık çözülmüş olacak.

Ekonomi

23.01.2024, 20:50

Kira bedellerinde fahiş artışlar son yıllarda ev sahipleri ve kiracılar arasında büüyk sorunlar yaşanmasına sebep oldu. Ev sahipleriyle kiracıları karşı karşıya getiren kira sorunuyla ilgili yeni çözüm önerileri sunuldu. Uzun süredir kullanılan yüzde 25 sınır uygulaması hala devrede, fakat kira sorununa bununla da çözüm bulunamadı. Uzun süredir tartışılan ve kiracılarla ev sahiplerini karşı karşıya getiren sorunla ilgiliyeni çözüm önerisi ise İspanya modeli oldu.

Rotayı Cumhurbaşkanı Erdoğan çizecek! Bakan Uraloğlu açıkladı: Türkiye-Irak arasındaki Kalkınma Yolu'nda tarihi adım! Rotayı Cumhurbaşkanı Erdoğan çizecek! Bakan Uraloğlu açıkladı: Türkiye-Irak arasındaki Kalkınma... Haberi Görüntüle

HAPİS CEZASI GÜNDEMDE

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ sorunun çözümü için hapis cezası dahil uç önlemler alınacağını duyurmuştu. Bozdağ, hapis cezasının da gündemde olduğunu açıklayarak "Fahiş kira artışını önlemek için 3 alternatif hazırladık" demişti. Uzmanlar ise uzun süredir benzer sorunlarla mücadele eden İspanya'daki çözüm yollarının Türkiye'de de uygulanabileceğini düşünüyor.

AB destekli proje o illerde başlıyor! SGK'dan son dakika olarak duyuruldu: Her ay 325 euro ödeme! AB destekli proje o illerde başlıyor! SGK'dan son dakika olarak... Haberi Görüntüle

EVİNİ BOŞ BIRAKANA YÜZDE 150 VERGİ

İspanya'da artan kira bedellerine önlem olarak konut kiralarına hem üst sınır hem de vergi artışı getiriyor. Kira artışına 2023'te yüzde 2, 2024'te yüzde 3 tavan fiyat uygulanacak. İki yıldan uzun süre boş kalan evlerin ise emlak vergileri yüzde 150'ye varan oranda artırılarak kiraların düşük tutulması teşvik edilecek.

Altın fiyatları ne zaman yükselmeye başlayacak? İslam Memiş 7 gün süre vererek... Altın fiyatları ne zaman yükselmeye başlayacak? İslam Memiş 7 gün... Haberi Görüntüle

"BU MODEL TÜRKİYE'DE UYGULANABİLİR"

Daha önce Birleşik Krallık ve Hollanda'da da benzer uygulamalara hayata sokulmuş ve sonuç alınmıştı. Bu bilginin ışığında uzmanlara göre bu model Türkiye'de de uygulanabilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading