Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kira sözleşmesinde son dakika! 24 Ekim'den itibaren zorunlu olacak

Kira sözleşmesinde son dakika! 24 Ekim'den itibaren zorunlu olacak

Kira artış oranlarının yüzde yüzün de üzerine çıkması vatandaşları zor duruma soktu. Kirada mağduriyetlerin giderilmesi için arabulucu şartı getiriliyor. Düzenlemenin Ekim ayında Meclis’e gelip yasalaşması bekleniyor. Avukat Arabulucu Umut Metin, ev sahibi ve kiracı uyuşmazlıkları 1 günde bile arabuluculuk ile çözülebileceğini söyledi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:46

Kiralardaki yüksek bedeller ev sahipleri ile kiracıları karşı karşıya getirdi. Ev sahibi ve kira uyuşmazlıklarında çözüm için arabuluculuk şartının Ekim ayında Meclis’e gelmesi bekleniyor. 

Tarih belli oldu! SSK ve Bağ Kur emeklisine büyük müjde:... Haberi Görüntüle

ABABULUCU DEVREYE GİRECEK

Düzenleme yasalaştığında ev sahibi ve kiracı arasındaki uyuşmazlıklarda dava açmadan önce arabulucu devreye girecek. Doğrudan mahkemeye gidilmesi halinde davalar reddedilecek. Kira alacakları, kat mülkiyeti uyuşmazlıkları, komşuluk hukuku ihtilafları gibi uyuşmazlıkları arabulucu çözüme kavuşturacak.

Ramazan Bayramı öncesi erken yatacak maaşlar belli oldu mu? Bayram... Haberi Görüntüle

'1 GÜNDE SORUNLAR ÇÖZÜME KAVUŞABİLİR'

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Dr. Avukat Arabulucu Umut Metin, ‘’Toplumun sorunlardan arınması için sorunlardan hızlı arındırılacak mekanizmalara ihtiyaç var. Arabuluculuk elimizdeki en güçlü enstrüman. Toplumun en yoğun yaşadığı sorunlardan birisi kira sorunu. Barınma bir ihtiyaç, konuta talep var. Mülk sahipleri ve kiracılar arasında uyuşmazlıklar olabiliyor. Arabuluculukta sorunlar 1 günde bile çok kısa sürede çözülebilirken diğer yandan mahkemeler yıllarca uzayabiliyor’’ dedi.

Benzin ve motorinde indirim, zam var mı? 26 Mart 2024... Haberi Görüntüle

DAVA AÇMAYA GEREK KALMAYACAK'

En çok kira sorunlarından kaynaklı uyuşmazlık olduğunu söyleyen Metin, "Bunun dışında ihtiyaç halinde kiracının evden çıkarılma sorunu da yaşanabiliyor. Adliyeye gitmeden bu sorunlar arabuluculuk ile çözülebilecek, dava açmaya gerek kalmayacak. Arabulucuya, arabuluculuk merkezlerine Adalet Bakanlığı bünyesinde bulunan arabuluculuk daire başkanlığına başvurular yapılabilir. Arabulucunun uygulama alanının genişletilmesi lazım. Son dönemde örnek bir başarı gösteriliyor" açıklamalarında bulundu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading