Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kira Gelir beyannamesinde son gün ne zaman? Kira gelir beyannamesi nasıl yapılır? 2023 Kira vergisi ödeme tarihleri

Kira Gelir beyannamesinde son gün ne zaman? Kira gelir beyannamesi nasıl yapılır? 2023 Kira vergisi ödeme tarihleri

Ev ve iş yerlerinden kira geliri elden eden vatandaşlar kira beyannamesi için son tarihi araştırmaya başladı. Vatandaşlar kira beyannamesi ödemesin nereden yapılacağını ve 2023 kira beyanname ödeme tarihlerini araştırıyor. Peki, Kira Gelir beyannamesinde son gün ne zaman? Kira gelir beyannamesi nasıl yapılır? 2023 Kira vergisi ödeme tarihleri

Ekonomi

30.01.2024, 13:31

Konut ve işyerlerinde kira geliri elde eden vatandaşlar kira beyannamesinin nasıl hesaplanacağını ve ödemelerin nasıl olacağını merak ediyor. Kira beyannamesi için son tarih araştırılıyor. Peki, Kira Gelir beyannamesinde son gün ne zaman? Kira gelir beyannamesi nasıl yapılır? 2023 Kira vergisi ödeme tarihleri

KİRA BEYANNAMESİ HANGİ TARİHLERDE VERİLİR?

Ev ve işyerinden Kira geliri elde eden vatandaşlar tarafından her yıl mart ayında Maliye Bakanlığı'na beyanname verilmektedir.

Mükellefler, 1 Ocak-31 Aralık dönemine ait beyana tabi gayrimenkul sermaye iradı gelirleri için mart ayının 1'inci gününden 31 Mart son günün akşamına kadar beyannamelerini vermeleri gerekiyor.

Beyanname üzerinden hesaplanan gelir vergisi Mart ve Temmuz aylarında olmak üzere iki eşit taksitte ödenir.

Meslek Lisesi'nde okuyan öğrencilere müjde: Her yıl 36 bin TL... Haberi Görüntüle

KİRA GELİR BEYANI NASIL YAPILIR?

Vatandaşlar internette "www.gib.gov.tr" adresi üzerinden "Hazır Beyan Sistemi"ne giriş yapıp hazırlanan beyanları onaylayarak veya üzerinde gerekli değişiklikleri yaparak hızlı ve kolay bir şekilde kira beyanlarını verebiliyor.

Ayrıca ikametgahın bulunduğu bölgedeki vergi dairesinde de bu işlem yapılabiliyor. Hazır Beyan Sistemi'ne 7 gün 24 saat ulaşılabiliyor.

>KİRA GELİR BEYANINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading