Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kira artış oranı ne kadar? 2022 Temmuz ayında ev sahipleri kiraları ne kadar artırabilir? Temmuz kira artış oranı açıklandı mı?

Kira artış oranı ne kadar? 2022 Temmuz ayında ev sahipleri kiraları ne kadar artırabilir? Temmuz kira artış oranı açıklandı mı?

Temmuz ayı kira artış oranı araştırılıyor. Haziran ayı enflasyon rakamları TÜİK tarafından açıklandı. TÜİK verilerine göre temmuz kira zamları da belli olacak. Her ay TÜFE artış oranlarına bakılarak kira zamları hesaplanıyor. Peki kira artış oranı ne kadar? 2022 Temmuz ayında ev sahipleri kiraları ne kadar artırabilir? Temmuz kira artış oranı açıklandı mı?

Ekonomi

23.01.2024, 19:29

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2022 verilerine göre Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) rakamları belli oldu. Haziran ayında aylık enflasyon yüzde 4,95 arttı. Bu olay sonrasında 2022 Temmuz ayı kira artış oranları merak ediliyor. Vatandaşlar kira artış oranını araştırmaya başladı. Peki kira artış oranı ne kadar? 2022 Temmuz ayında ev sahipleri kiraları ne kadar artırabilir? Temmuz kira artış oranı açıklandı mı?

Altın yeniden rekor kıracak mı? İslam Memiş altın yatırımcılarına 'hazırlanın'... Haberi Görüntüle

TEMMUZ AYI KİRA ARTIŞ ORANI KAÇ OLDU?

TÜİK haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı. Enflasyon haziranda aylık bazda yüzde 4,95 artarken yıllık bazda yüzde 78,62 oldu. Hükümet tarafından yapılan kira düzenmesine göre 11 Haziran 2022 ile 1 Temmuz 2023 tarihleri arasında yenilenen sözleşmelerde uygulanacak kira artış oranı belli oldu.  

11 Haziran 2022 ile 1 Temmuz 2023 tarihleri arasında yenilenen kira sözleşmelerinde, kiracıya yüzde 25’in üzerinde zam yapılamayacak.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ‘Konut kiralarında, 1 yıl süreyle bir önceki yılın kira bedelinin yüzde 25'ini geçmeyecek şekilde artış yapılabilecek, üzerindeki artışlar geçerli olmayacak’ dedi.

İslam Memiş uyardı: Düğün yapacaklar ve altın borcu olanlar için... Haberi Görüntüle

KİRA ARTIŞ ORANI HESAPLAMA

Yasal olarak kira artış oranı, kira sözleşmesinin dolduğu ayda açıklanan 12 aylık TÜFE ortamasını alınarak hesaplanmaktadır. Ev sahipleri açıklanan TÜFE miktarından daha fazla bir artış yapamamaktadır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading