Yandex Metrica

Kimse bunları bilmiyordu! Ünlü kuyumcu ucuz altın almanın 5 yolunu teker teker açıkladı: Kuyumcudan mı bankadan mı almak mantıklı?

Kimse bunları bilmiyordu! Ünlü kuyumcu ucuz altın almanın 5 yolunu teker teker açıkladı: Kuyumcudan mı bankadan mı almak mantıklı?

Altında ki beklenmedik düşüşü ardından vatandaşlar neden düştüğü ile ilgili araştırmalara başladı. Ons altın dün itibariyle 1.963 dolara gram altın ise 1.198 seviyelerine geriledi. Bu gelişmelerin ardından Piyasa Uzmanı İslam Memiş vatandaşlara uygun fiyatta altın almanın 5 formülünü açıkladı. İşte detaylar..

Ekonomi

08.04.2024, 21:33

Vatandaşlar tarafından güvenli yatırım aracı olarak görülen altın Rusya’nın Ukrayna’ya işgalinin ardından altın ilk defa 2 bin doların altına düşüşe geçti. Güne gram altın 1.212 liradan işlem görmesinin arından Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altının uygun fiyatta almak isteyenler için 5 formülü açıkladı. Detaylar haberimizde..

Yaprak yaş çayın kilosu ne kadar, kaç TL oldu 2024? Yaprak yaş çayın kilosu kaç para? Yaprak yaş çayın kilosu ne kadar, kaç TL oldu 2024?... Haberi Görüntüle

İŞTE UCUZ ALTIN ALMANIN YOLLARI

Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yanıt verdi. Uzman isim ucuz altın almak için formülleri açıklarken, "Kullanışlı bir yatırım aracı olarak görülen sertifikalı altın alım satım işlemlerinde komisyon ödeme gibi ek masraf söz konusu olmuyor. Yüzde sıfır stopaj fırsatı sunmasının yanı sıra kolay saklanabilir ve kullanıcı dostu özelliği ile uzmanlar tarafından öneriliyor" şeklinde öneride bulundu.

"Altın madenden çıkarıldığında saf hali ile satışa sunulabiliyor. Som altın henüz işlenmemiş hali ile çok daha ucuz bir fiyata alınabiliyor. Ancak bu şekilde almak için kilo ile satın almanız gerekir. Som altın satın aldıktan sonra kuyumcularla anlaşarak bunları işleyebilir ve kar elde edebilirsiniz" diyen İslam Memiş, şunları dile getirdi: "Öte yandan İstanbul Kapalıçarşı, İstanbul Harem, Altın madenciliği yapan şirketlerden som altın ve İnternet e-ticaret sitelerinden toptan altın alınabiliyor. Bu gibi alımlarda altının miktarına göre indirimli fiyatlar uygulanabiliyor. İran’dan gelen ucuz altınlar için Van ilin de tercih seçenekleri arasında yer alıyor. Hurda altın diğerlerine göre çok daha uyguna satın alınabilen bir tür. Bunun nedeni ise henüz işçiliğin uygulanmamış olması. Vatandaşların kuyumculara sattıkları altın hurda fiyatından satın alınarak atölyelerde yeniden işlenir." dedi.

Tüm haneler başvuracak! PTT'den TCKN'ye 3 bin 504 TL yatıyor! İşte detaylar... Tüm haneler başvuracak! PTT'den TCKN'ye 3 bin 504 TL yatıyor!... Haberi Görüntüle

ALTIN NEREDEN ALINMALI?

Bankadan mı yoksa kuyumcudan mı altın almanın daha doğru olacağına ilişkin de değerlendirmede bulunan Uzman İsim, "Bankada ya da kuyumcudan altın almaya karar vermek için yatırımın süresi dikkate alınıyor. Eğer uzun vadeli bir yatırım düşünülüyorsa bunun için kuyumcu tercih edilir. Ancak alım satım yapılacaksa bankada almak daha karlı olur." ifadelerini kullandı

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading