Yandex Metrica

Kılıçdaroğlu 'Uçağın inemediği yer' demişti: Sabiha Gökçen Havalimanı bir rekor daha kırdı

Kılıçdaroğlu 'Uçağın inemediği yer' demişti: Sabiha Gökçen Havalimanı bir rekor daha kırdı

Sabiha Gökçen Havalimanı dış hatlar gelen yolcu sayısı ile bir rekor daha kırdı. 24 Aralık'ta 29 bin 162 yolcu sayısı ile büyük bir rekora imza atılırken Kemal Kılıçdaroğlu'nun 18 yıl önce Sabiha Gökçen Havalimanı için "Uçağın inemediği yere havalimanı yapmışlar." şeklindeki sözleri yeniden gündem oldu.

Ekonomi

23.01.2024, 20:13

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG) 24 Aralık'ta dış hatlarda 29 bin 162 yolcu sayısı ile büyük bir rekora imza attı. İSG'den yapılan açıklamada Kovid-19 pandemisinin dünya genelinde etkisini yitirmesi ile uluslararası seyahate talebin arttığı ve yeni yıl tatiliyle zirve yaptığı belirtildi. Sabiha Gökçen Havalimanı bir rekor daha kırarken CHP Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Uçağın inemediği yere havalimanı yapmışlar." şeklindeki sözleri yeniden gündeme geldi.

Uzmanların ve bankaların tahminleri şaşırttı: Gram altın 3.500 TL olacak! Uzmanların ve bankaların tahminleri şaşırttı: Gram altın 3.500 TL olacak! Haberi Görüntüle

BİR GÜNDE 29 BİN 162 KİŞİ

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda, 24 Aralık'ta 29 bin 162 ile en yüksek dış hat gelen yolcu sayısına ulaşıldı. Söz konusu tarihte dış hatlarda giden yolcu sayısı ise 26 bin 582 kişi oldu. Böylece 24 Aralık'ta dış hatlarda toplamda 55 bin 744 yolcuya hizmet verildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü verilerine göre, 24 Aralık'ta Sabiha Gökçen Havalimanı'nda, 20 bin 671 gelen, 21 bin 295 giden yolcu olmak üzere toplam 41 bin 966 kişi de iç hatlarda seyahat etti. 

ABD'li dev banka tahminini değiştirdi: Altında yükseliş devam edecek mi? ABD'li dev banka tahminini değiştirdi: Altında yükseliş devam edecek mi? Haberi Görüntüle

TARİHİ ZİRVELER AŞILIYOR

Açıklamada görüşlerine yer verilen İSG Üst Yöneticisi (CEO) Berk Albayrak, yurt dışı yolcu ve uçuş sayılarında kaydettikleri yeni rekorların kendilerini motive ettiğini belirtti.

Dış hat yolcu performanslarında tarihi zirveleri aşmaya başladıklarını kaydeden Albayrak, "Misafirlerimize mükemmel bir havalimanı deneyimi sunmak için gece gündüz çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Nakit para arayışına son! O banka sıfır faizle yüksek kredi imkanı sunmaya başladı! Nakit para arayışına son! O banka sıfır faizle yüksek kredi... Haberi Görüntüle

'SABİHA GÖKÇEN'E UÇAK İNİYOR MU?'

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın kırdığı yeni rekordan sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yıllar önce söylediği söyler yeniden gündeme geldi. Sabiha Gökçen'e uçak inmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, 2001 yılında şöyle konuşmuştu:

Sabiha Gökçen Havaalanı.. Uçak iniyor mu? Hayır. Kaç milyon dolara mal oldu? Peki uçağın inmediği yere havalimanı yapan başka ülke gördünüz mü siz? Bu neye benzer arkadaşlar biliyor musunuz? Tuz Golü'ne alabalık tesisi yapmaya benzer.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading