Yandex Metrica

Kılıçdaroğlu'ndan Borsa manipülasyonu: O'nu dinleyenler 5 günde battı

Kılıçdaroğlu'ndan Borsa manipülasyonu: O'nu dinleyenler 5 günde battı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, manipülasyonları ile Borsa'yı alt üst etti. Panik havası oluşturmaya çalışan Kılıçdaroğlu, yatırımcıların büyük zarara uğramasına sebep oldu.

Ekonomi

23.01.2024, 20:21

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Borsa manipülasyonları ile yatırımcıları büyük zarara uğrattı. "Küçük yatırımcıyı da uyarıyorum. Tasarrufunuz enflasyona ezilmesin diye borsaya giriyorsunuz ama asıl yem bu gördüğünüz şişirilmiş değerlerde. Maalesef avlanan siz olacaksınız." şeklinde açıklama yapan Kılıçdaroğlu'na uyan yatırımcılar Borsa'daki hisselerini bozdu ve büyük pişmanlık yaşadı.

Vatandaşlar sosyal medya üzerinden anlaştı! Restoran ve kafelere fahiş fiyat boykotu hafta sonu başlatılıyor! Vatandaşlar sosyal medya üzerinden anlaştı! Restoran ve kafelere fahiş fiyat... Haberi Görüntüle

PİYASALARI MANİPÜLE ETMEYE ÇALIŞTI

Kılıçdaroğlu ise Twitter üzerinden yaptığı açıklamalara şu şekilde devam etti:

Küçük yatırımcıyı uyardım, göz göre göre soyacaklar sizi dedim. Adalet yok, ahlak yok! Unutulmasın ki bir gün devran döner, herkes yaptıklarının bedelini öder. Küçük yatırımcıyı korumayan kurumları da haksız zenginleşen çeteler de bedelini öder. Asla yanlarına bırakmayız.

O bankadan müşterilerine özel kampanya! Hesabı olanlar dikkat: 1 yıl boyunca ücretsiz olacak! O bankadan müşterilerine özel kampanya! Hesabı olanlar dikkat: 1 yıl... Haberi Görüntüle

KILIÇDAROĞLU'NA GÜVENİP HİSSELERİNİ BOZDURDULAR

Sabah gazetesinden Fatih Gediman'ın haberine göre Borsa'da birkaç gün üst üste devam eden yatay seyrin ardından Kılıçdaroğlu'nun uyarılarının doğru olduğunu düşünen vatandaşlar, panik havasının da etkisi ile Borsa'daki hisselerini bozdurdu.

Cevdet Yılmaz'dan ekonomi programına vurgu: Kamuda tasarruf önceliğimiz Cevdet Yılmaz'dan ekonomi programına vurgu: Kamuda tasarruf önceliğimiz Haberi Görüntüle

HİSSESİNİ BOZDURANLAR PİŞMAN OLDU

Kılıçdaroğlu'nun manipülasyon süreci 5 gün sürerken panik havasına kapılıp hisselerini bozdularnlar dalgalanmanın sona ermesi ile büyük pişmanlık yaşadı.

CHP Genel Başkanı'nın açıklamalarının ardından düşüşe geçen hisseler kısa bir süre içinde 4.560'lardan 5.500 puanlara döndü. Dün 404 puanla kapanan Borsa İstanbul, bugün ise 5 bin 396 ila 5 bin 440 arasında seyrediyor.

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri dikkat! Hesaplama yöntemi değişti: Maaş zamları aynı olacak SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri dikkat! Hesaplama yöntemi değişti:... Haberi Görüntüle

'BORSA KESİN UÇACAK'

Kılıçdaroğlu'nun manipülasyonuna aldırmayan yatırımcılar ise kazancını artırmaya devam etti. Panik havası oluşturmaya çalışan Kılıçdaroğlu, Twitter'da Borsa'ya yüklenirken O'nu ciddiye almayan vatandaşlar ise 'Siz böyle söylüyorsanız Borsa kesin uçacak" , "İşte daha fazla kazanmak için beklediğimiz tweet" gibi alaycı ifadelerle cevaplar vermişti.

58-61 yaş arası ve altındakilere ERKEN EMEKLİLİK! Erken emeklilikte yeni düzenlemeler neler 2024? 58-61 yaş arası ve altındakilere ERKEN EMEKLİLİK! Erken emeklilikte yeni... Haberi Görüntüle

'MANİPÜLASYONDAN FARKI YOK'

Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör ise Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının manipülasyondan farksıız olduğuna dikkat çekti ve şu açıklamaları yaptı: 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu geçmişte yurtdışında Türkiye'yi şikayet edip yabancı yatırımcıya 'Türkiye'de can ve mal güvenliğiniz yok' diye sesleniyordu. Son dönemde de özellikle Borsa İstanbul'a yeni gelen küçük yatırımcıyı tedirgin etmek için açıklamalar yapıyor. İlk açıklamayı 18 Kasım'da yaptı. Sonra 6 Ocak'ta 'Ben demiştim' dedi ama günün sonunda ne oldu? 18 Kasım'dan bu yana Borsa İstanbul'da endeks yüzde 19 arttı. Dolayısıyla Kılıçdaroğlu'nun söylemi boşa çıktı. Bana kalırsa, borsa teknik bir iştir. Siyasete malzeme olmaması gereken bir yerdir. Üstelik, Kemal Kılıçdaroğlu borsada manipülasyon yapıldığını iddia etmişti. Peki eğer öyleyse neden sosyal medyadan 'şahidim' dediği bir meseleyle ilgili gidip savcılıklara başvurmuyor? Böyle dedikodularla küçük yatırımcıyı etkilemeye çalışmanın manipülasyondan farkı yok.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading