Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kıdem tazminatının en düşük tutarı netleşti: 12-13 bin arasında olacak! EYT’linin CEBİNE PARA GİRECEK

Kıdem tazminatının en düşük tutarı netleşti: 12-13 bin arasında olacak! EYT’linin CEBİNE PARA GİRECEK

Asgari ücrete Temmuz ayında gelmesi beklenen zam ile kıdem tazminatının miktarı da artacak. Peki, kıdem tazminatının en düşük tutarı ne kadar olacak? İşte yeni kıdem tazminatı ile ilgili detaylar...

Ekonomi

23.01.2024, 20:56

Kıdem tazminatı ne kadar oldu sorusu yeni asgari ücretinin belirleneceği haberi ile çokça sorgulanmaya başladı. Asgari ücretle çalışan milyonlarca vatandaş Temmuz ayından itibaren uygulanacak asgari ücret ile birlikte artacak olan kıdem tazminatı miktarını araştırmaya devam ediyor. 

2024 AFAD kira yardımı nasıl ve nereden alınır? Depremzede kira... Haberi Görüntüle

TEMMUZDA ZAM KESİNLEŞTİ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz ay yaptığı açıklama ile en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL’ye yükseltildiğini açıklamıştı. Bu açıklama ile birlikte asgari ücret zammının yükselmesi ile ilgili de bir beklenti oluşmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, mart ayının sonunda yapılan AK Parti Grup Toplantısı’nın ardından asgari ücrete zam konusuna son noktayı koymuş ve temmuzda asgari ücrete ara zam yapılacağını belirtmişti. 

Emeklilere zam müjdesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan cumartesi günü Ankara mitinginde açıklayacak Haberi Görüntüle

İHBARIN TABANI DA YÜKSELECEK 

Kanuna göre; işveren, işten çıkarmadan önce bunu işçisine bildirmek zorunda. İşçinin çalışma süresi 6 aydan kısaysa 2 hafta, 6 ay ile 1.5 yıl arasındaysa 4 hafta, 1.5 yıl ile 3 yıl arasındaysa 6 hafta, 3 yıldan fazla olursa 8 hafta (56 gün) önce haber vermek zorunda. Buna ‘ihbar süresi’ deniyor. Haber vermeden işten atanlar, kıdemin yanında ihbar tazminatını da öder. 10 gün çalışan bir işçi de ihbar tazminatına hak kazanır. İhbar tazminatının hesabında brüt ücret dikkate alınır. Ama bunda ‘tavan sınırı’ yok. Ancak, taban asgari ücrete göre değişiyor. Asgari ücrete zam geldikçe ihbar tutarı da yükseliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading