Yandex Metrica
SON DAKİKA
KDV indirimi yapmayan yandı! Fırsatçılara en ağır cezalar gelecek

KDV indirimi yapmayan yandı! Fırsatçılara en ağır cezalar gelecek

Son dakika haberleri... Ticaret Bakanı Mehmet Muş, deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, peçete, bebek bezi gibi ürünlerde KDV indirimini fiyatlara yansıtmayan ve haksız fiyat artışlarıyla vatandaşı mağdur eden firmalara en ağır yaptırımları uygulayacaklarını açıkladı.

Ekonomi

23.01.2024, 19:03

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, peçete, bebek bezi gibi ürünlerde KDV indirimine gideleceğini ifade etti. Birçok market 1 Nisan'da yürürlüğe girecek KDV indirimi öncesi bahsedilen ürünlerde fiyat artışına gitti. Fahiş fiyatın önüne geçmek isteyen bakanlık fırsatçılara göz açtırmamak için düğmeye bastı.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, peçete, bebek bezi gibi ürünlerde KDV indirimini fiyatlara yansıtmayan ve haksız fiyat artışlarıyla vatandaşı mağdur eden firmalar için harekete geçtiklerini açıkladı.

2024 Emekli promosyon güncellemesi nereden, nasıl yapılır? Promosyon sorgu, Ziraat... Haberi Görüntüle

'ÇALIŞMALARA BAŞLADIK'

Ticaret Bakanı Muş, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Temel ihtiyaç maddelerinden olan deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, peçete, bebek bezi gibi ürünlerde KDV'nin yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmesine yönelik yapılan düzenlemenin amacına ulaşması için gerekli çalışmalara başladık.

Son dakika... SGK'dan emeklilere promosyon müjdesi: 19 banka ile protokol... Haberi Görüntüle

'EN AĞIR YAPTIRIMLARI UYGULAYACAĞIZ'

Düzenlemenin yürürlüğe girmesini müteakip 81 ilimizdeki Ticaret Müdürlüklerimiz vasıtasıyla ülke genelinde denetimler gerçekleştirerek, KDV indirimini fiyatlara yansıtmayan ve haksız fiyat artışlarıyla vatandaşlarımızı mağdur eden firmalara en ağır yaptırımları uygulayacağız" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading