Yandex Metrica
SON DAKİKA
KDV indirimi bugün başladı! 81 ilde etiketler değişiyor

KDV indirimi bugün başladı! 81 ilde etiketler değişiyor

Temel ihtiyaç ürünlerindeki KDV indirimi, bugünden itibaren etiketlere yansıyacak. KDV indirimini uygulamayan firmalara cezalar kesilecek. 

Ekonomi

23.01.2024, 19:04

Enflasyonla mücadele paketi kapsamında yapılan KDV indirimlerinin kapsamı genişletildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı KDV oranındaki indirimler, 1 Nisan itibarıyla uygulamaya girecek. Daha önce gıda ve elektrikte yapılan KDV indirimine hijyen ürünleri tüm restoranlar da eklendi. Şimdi gözler, 1 Nisan'da devreye girecek uygulamanın fiyatlara yansımasına çevrildi.

Bitcoin neden düşüyor? Mart-Nisan 2024 BTC düşmeye devam edecek mi? Haberi Görüntüle

MİGROS 10 BİNE YAKIN ÜRÜNÜN FİYATINI İNDİRDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KDV indirimi müjdesi sonra Migros, temel ihtiyaç maddelerinde KDV oranının yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülmesi kapsamında 10 bine yakın ürünün fiyatını indirdiğini duyurdu. Migros'tan yapılan açıklamada, "Migros olarak, KDV indirimine ek aile bütçesine iyi gelecek yüzlerce temel gıda ve gıda dışı üründe geçerli birçok kampanyamızla en kaliteli ve en uygun fiyatlı ürünlerle hizmet vermeye devam edeceğiz." ifadelerine yer verildi.

IC ENTERRA halka arz kaç lot verecek? IC ENTERRA katılım... Haberi Görüntüle

YÜZDE 8'E İNDİRİLDİ

Temel gıda ürünlerine gelen KDV indiriminin ardından temizlik ürünlerinde de KDV indirimine gidildi. Yapılan düzenlemeyle temel ihtiyaç ürünlerinde KDV yüzde 18'den yüzde 8'e indirildi. Deterjan, sabun, şampuan, tuvalet kağıdı, peçete, kağıt mendil, dezenfektan ve ıslak mendil, bebek ve yetişken bezi, hijyenik ped, diş fırçası, diş macunu KDV oranı değişen ürünler kapsamında.

EYT'siz kısmi emeklilik mümkün mü? 3615 ve 5480 gün sayısı... Haberi Görüntüle

İNDİRİM BUGÜNDEN İTİBAREN YANSIYACAK

Yapılan KDV indirimi bugünden itibaren etiketlere yansıyacak. KDV indirimini uygulamayan firmalara cezalar kesilecek. 

43 ilde 5.823 TL taksitle ev sahibi olabilirsiniz! TOKİ Konut... Haberi Görüntüle

FIRSATÇILAR YANDI

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, temel ihtiyaç maddelerinde uygulanacak KDV indiriminin amacına ulaşması için gerekli çalışmaları yaptıklarını belirterek, "KDV indirimini fiyatlara yansıtmayan ve haksız fiyat artışlarıyla vatandaşlarımızı mağdur eden firmalara en ağır yaptırımları uygulayacağız." ifadesini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading