Yandex Metrica

Kavcıoğlu'ndan son dakika kredi açıklaması! 'Merkez Bankası tarafından desteklenecek'

Kavcıoğlu'ndan son dakika kredi açıklaması! 'Merkez Bankası tarafından desteklenecek'

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, “Yatırım, ihracat ve kobi’lerin kullandığı tüm krediler almış olduğumuz makroihtiyati tedbirlerin dışındadır. bankalarca bu kapsamda kullandırılıp iktisadi faaliyetle buluşacak tüm krediler; merkez bankası tarafından desteklenmektedir.”dedi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:01

TCMB Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu önemli açıklamalarda bulundu. 

IBAN’a havale isteyenlere ceza geliyor! Bakanlık harekete geçti: 'POS çalışmıyor IBAN’a at' uygulamasına dikkat! IBAN’a havale isteyenlere ceza geliyor! Bakanlık harekete geçti: 'POS çalışmıyor... Haberi Görüntüle

'400 FİRMAYA 60 MİLYAR TL TUTARINDA  AVANS KREDİSİ TAHSİS EDİLDİ'

Kavcıoğlu, toplantıda şu mesajları verdi;

“Merkez Bankası olarak, uyguladığımız hedefli kredi kullanımının en önemli sonuçlarından birini KOBİ kredilerinde gözlemlemekteyiz. Ocak-Eylül döneminde, KOBİ’ler tarafından kullandırılan kredi, 2021 yılının aynı döneminde KOBİ’ler tarafından kullanılan kredinin 10 katından fazladır.

Reeskont Kredilerinde geçen yılın ilk 9 ayında 3 binin altında bir sayıda firma reeskont kredisi kullanmışken, 2022 yılının aynı döneminde reeskont kredisi kullanan firma sayısı 6 bine yaklaşmıştır.

Yatırım taahhütlü avans kredisi programının 100 milyar TL’lik bölümü sanayi yatırımlarına, 50 milyar TL’lik bölümü ise turizm yatırımlarına ayrılmıştır.

Şu ana kadar toplamda 400’e yakın firmaya yaklaşık 60 milyar TL tutarında yatırım taahhütlü avans kredisi tahsis edilmiştir. Bu kredilerin coğrafi olarak da dağıldığını, 62 ilde sanayi ve turizm yatırımları için kredi tahsis edildiğini belirtmek isterim.

İran, İsrail'e saldırı başlattı kripto para piyasaları altüst oldu: Bitcoin sert düştü İran, İsrail'e saldırı başlattı kripto para piyasaları altüst oldu: Bitcoin... Haberi Görüntüle

'MERKEZ BANKASI TARAFINDAN DESTEKLENMEKTEDİR'

Yatırım, ihracat ve KOBİ’lerin kullandığı tüm krediler almış olduğumuz makroihtiyati tedbirlerin dışındadır. Bankalarca bu kapsamda kullandırılıp iktisadi faaliyetle buluşacak tüm krediler Merkez Bankası tarafından desteklenmektedir.

Aldığımız kararların 2023 yılı içinde ekonomimizin dayanıklılığını artırarak arzın, yatırımların ve ihracatın sürekliliğine önemli ölçüde katkı sağlayacağını öngörüyoruz.

Türkiye ekonomisi için uyguladığımız ve enflasyonu kalıcı olarak yenecek liralaşma stratejimiz önümüzdeki dönemde giderek daha yoğun bir şekilde uygulama alanı bulacaktır.”

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading