Yandex Metrica

Katılımcılara Türk şirketin geliştirdiği yerinde test uygulanacak

Katılımcılara Türk şirketin geliştirdiği yerinde test uygulanacak

Antalya'da geçen yıl yapılması planlanan ancak salgın nedeniyle ertelenen ADF, bu yıl 18-20 Haziran'da "Yenilikçi Diplomasi: Yeni Dönem, Yeni Yaklaşımlar" temasıyla gerçekleştirilecek ve katılımcılara Türk şirketin geliştirdiği yenilikçi PCR testi uygulanacak.

Ekonomi

23.01.2024, 17:34

Türk şirketin geliştirdiği yenilikçi PCR testi Antalya Diplomasi Forumu katılımcılarına yerinde yapılacak

KATILIMCILARA YERİNDE KOVİD-19 PCR TESTİ UYGULANACAK

Geçtiğimiz yıl Antalya'da yüz yüze yapılması planlanan fakat salgın sebebiyle ertelenen forum, bu yıl 18-20 Haziran tarihleri arasında, Belek Turizm Merkezi'nde gerçekleştirilecek ve dünyanın çeşitli yerlerinden gelen katılımcılara yerinde Kovid-19 PCR testi uygulanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan  Antalya Diplomasi Forumu'nda (ADF) dünyanın dört bir yanından katılımcılara, Türk şirketin geliştirdiği yenilikçi yeni tip koronavirüs (Kovid-19) PCR testi yerinde yapılacak.

HER 40 DAKİKADA 650 KİŞİYE PCR TESTİ UYGULANABİLECEK

Otellerde konuklara ve görevlilere ​​​​​​Kovid-19 PCR testinin uygulanmasını Türk şirketi Bioeksen yapacak. Bioeksen Kurucusu Canan Zöhre Ketre Kolukırık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, katılımcıların test edildiği analiz laboratuvarının yaklaşık 50 metrekarelik bir alana kurulu olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bu kadar küçük bir alanda her 40 dakikada yaklaşık 650 kişi PCR ile test edilebiliyor ve sonucu sisteme yükleniyor. 40 dakika test süresi değil. Örneğin, laboratuvara girmesinden sonucun test edilen kişiye ulaşma süresi. Diğer bir ifadeyle, bu laboratuvarda dakikada 16 kişi PCR ile test edilebiliyor.

Kullanılan yerli teknoloji en yakın rakibinden en az 2 kat daha hızlı ve şu anda bu teknoloji Almanya, Amerika ve Japonya gibi teknoloji önderi ülkeler dahil 48 farklı ülkede aktif olarak kullanılmakta. Yerli teknolojimizin diğer bir üstünlüğü ise aynı sürede ve tek testte sadece Kovid-19'u değil, Hindistan, İngiltere ve Brezilya gibi endişe verici varyantları da tespit ve ayırt edebilmesi."
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading