Katar'dan İngiltere'ye yaptırım! Milyar dolarlık anlaşmalar askıya alınabilir
Avrupa devletlerinin Dünya Kupası'nın oynandığı Katar'a LGBT dayatması yapması ters tepti. Doha yönetimi, en büyük yatırımcılarından olduğu Londra’daki onlarca milyar dolarlık anlaşmaları gözden geçirme kararı aldı.

Katar'a karşı yapılan LGBT dayatması bu kez ekonomik yaptırım olarak geri dönecek.
Londra Belediyesi 2022 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapan ve ülkesinde LGBT propagandasına müsaade etmeyeceğini duyuran Katar’ın turizmini baltalamak için skandal bir karar aldı.
ENERJİ KRİZİNİN PENÇESİNDEKİ ÜLKEDE SIKINTILAR ARTACAK
Belediye, LGBT karşıtı duruşu nedeniyle tren, metro, otobüs ve taksi duraklarının da aralarında bulunduğu pek çok noktada Katar’a ait tanıtım ve turizm reklamlarını yasakladı. Ancak Financial Times’ın haberine göre, İngiltere’nin LGBT lobisinin dayatmasıyla aldığı skandal karar neticesinde Doha yönetimi, reklam ambargosunun uygulandığı Londra’daki “mevcut ve gelecekteki yatırımlarını” gözden geçirme kararı aldı.
İngiliz otoriteler, enerji krizinin pençesindeki Londra ve doğal gaz zengini Doha yönetimi arasındaki gerilimin İngiltere’ye pahalıya patlayacağı görüşünde.
KATAR'IN İNGİLTERE'DE 445 MİLYAR DOLARLIK YATIRIMI VAR
Katar yatırım fonu Londra’nın en büyük yatırımcılarından biri konumunda bulunuyor. 445 milyar dolarlık Katar Yatırım Otoritesi’nin Londra’da, Harrods mağazası, Shard gökdeleni, Canary Wharf finans merkezi ortaklığı Savoy ve Grosvenor House otellerinin yanı sıra, Heathrow Havalimanı’nın yüzde 20 hissedarlığı ve Sainsbury süpermarket grubunun yüzde 14 hissedarlığı gibi dev yatırımları bulunuyor.