Yandex Metrica

Katar'dan İngiltere'ye yaptırım! Milyar dolarlık anlaşmalar askıya alınabilir

Katar'dan İngiltere'ye yaptırım! Milyar dolarlık anlaşmalar askıya alınabilir

Avrupa devletlerinin Dünya Kupası'nın oynandığı Katar'a LGBT dayatması yapması ters tepti. Doha yönetimi, en büyük yatırımcılarından olduğu Londra’daki onlarca milyar dolarlık anlaşmaları gözden geçirme kararı aldı.

Ekonomi

23.01.2024, 22:16

Katar'a karşı yapılan LGBT dayatması bu kez ekonomik yaptırım olarak geri dönecek.

Londra Belediyesi 2022 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapan ve ülkesinde LGBT propagandasına müsaade etmeyeceğini duyuran Katar’ın turizmini baltalamak için skandal bir karar aldı.

ATM'lerden para çekenler dikkat! Kritik değişiklik bayram sonrası hayata geçecek: O banknotları bulmak güçleşecek ATM'lerden para çekenler dikkat! Kritik değişiklik bayram sonrası hayata geçecek:... Haberi Görüntüle

ENERJİ KRİZİNİN PENÇESİNDEKİ ÜLKEDE SIKINTILAR ARTACAK 

Belediye, LGBT karşıtı duruşu nedeniyle tren, metro, otobüs ve taksi duraklarının da aralarında bulunduğu pek çok noktada Katar’a ait tanıtım ve turizm reklamlarını yasakladı. Ancak Financial Times’ın haberine göre, İngiltere’nin LGBT lobisinin dayatmasıyla aldığı skandal karar neticesinde  Doha yönetimi, reklam ambargosunun uygulandığı Londra’daki “mevcut ve gelecekteki yatırımlarını” gözden geçirme kararı aldı. 

İngiliz otoriteler, enerji krizinin pençesindeki Londra ve doğal gaz zengini Doha yönetimi arasındaki gerilimin İngiltere’ye pahalıya patlayacağı görüşünde.

Asgari ücrete temmuz ayında zam gelecek mi? 2024 Asgari ücrete ara zam var mı? Asgari ücrete temmuz ayında zam gelecek mi? 2024 Asgari ücrete... Haberi Görüntüle

KATAR'IN İNGİLTERE'DE 445 MİLYAR DOLARLIK YATIRIMI VAR

Katar yatırım fonu Londra’nın en büyük yatırımcılarından biri konumunda bulunuyor. 445 milyar dolarlık Katar Yatırım Otoritesi’nin Londra’da, Harrods mağazası, Shard gökdeleni, Canary Wharf finans merkezi ortaklığı Savoy ve Grosvenor House otellerinin yanı sıra, Heathrow Havalimanı’nın yüzde 20 hissedarlığı ve Sainsbury süpermarket grubunun yüzde 14 hissedarlığı gibi dev yatırımları bulunuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading