Yandex Metrica

Katar'dan Avrupa'ya kötü haber! Doğalgaz tedariği için kapıları kapattı

Katar'dan Avrupa'ya kötü haber! Doğalgaz tedariği için kapıları kapattı

Rusya-Ukrayna krizinde Ukrayna tarafında yer alarak Rusya'ya bir dizi yaptırım uygulayan Avrupa ülkeleri doğalgazda yeni tedarikçi arayışına girdi. Katar’dan Avrupa ülkelerine kötü haber geldi. Katar Enerji Bakanı el-Kabi, Rusya'nın Avrupa'ya sağladığı gazı diğer ülkelerin tek başına veremeyeceğini söyledi.

Ekonomi

23.01.2024, 18:51

Rusya-Ukrayna gerilimi aratarak devam ederken Rusya'nın Doğu Ukrayna'daki iki ayrı bölgenin bağımsızlığını tanımasının ardından Avrupa ülkelerinden ardı ardına yaptırım kararı geldi.

Silvan Barajı'ndan ekonomiye dev katkı: Üretilecek enerji 1,5 milyar TL'ye denk Silvan Barajı'ndan ekonomiye dev katkı: Üretilecek enerji 1,5 milyar TL'ye... Haberi Görüntüle

'RUSYA'DAN KARŞI ÇALIM'

Bu gelişmeler üzerine Rusya Eski Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev, Kuzey Akımı 2'nin sertifika sürecinin durdurulması yaptırımına ilişkin olarak "Avrupalıların doğalgaza 2 bin euro ödeyeceği yeni dünyaya hoş geldiniz." ifadelerini kullandı.

Yaşanan bu durumun ardından Avrupa'da mart vadeli kontratlarda doğalgaz fiyatları, güne yüzde 21 artışla başladı.

Rönesans Gayrimenkul borsada ne zaman işlem görecek? #RGYAS hissesi ne kadar? Rönesans Gayrimenkul borsada ne zaman işlem görecek? #RGYAS hissesi ne... Haberi Görüntüle

AVRUPA TEDARİKÇİ ARAYIŞINA GİRDİ

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de dün konuyla ilgili açıklamasında, Rusya ile yaşanan krizde Rus gazına fazla bağımlı olduklarının ortaya çıktığını ve tedarikçileri çeşitlendirmeleri gerektiğini söyledi.

Akaryakıt fiyatlarında son durum! 16 Nisan 2024 benzin ve motorin kaç TL oldu? Akaryakıt fiyatlarında son durum! 16 Nisan 2024 benzin ve motorin... Haberi Görüntüle

'YETERLİ KAPASİTEMİZ YOK'

Avrupa, Rusya'yla karşı karşıya geldiği gaz krizini alternatif tedarikçiler bularak aşmaya çalışmak isterken, Katar'dan konuyla ilgili bir açıklama geldi.

Katar Enerji Bakanı Saad el-Kabi dün yaptığı bir açıklamada Katar ya da başka bir ülkenin Rusya’nın Avrupa’ya sağladığı gazı sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) olarak sağlamak için yeterli kapasitesi bulunmadığını söyledi.

Katarda üretilen doğalgazın büyük bir kısmının uzun dönemli kontratlarla Asyalı alıcılara bağlı olduğunu belirten Saad el-Kabi, Katar’ın doğalgaz hacminin yalnızca yüzde 10-15’inin Avrupa’ya ihraç edilebileceğini dile getirdi.

Hastanelere personel alımı yapılacak: Ebe, hemşire, temizlik görevlisi ve güvenlik görevlisi iş ilanları yayımlandı! Başvuru şartları neler? Hastanelere personel alımı yapılacak: Ebe, hemşire, temizlik görevlisi ve güvenlik... Haberi Görüntüle

'AÇIĞI KAPATİBELCEK TEK BİR ÜLKE YOK'

Kabi, “Rusya Avrupa’nın ihtiyacının yüzde 30-40’ını sağlıyor. LNG ile bu açığı kapatabilecek tek bir ülkenin olduğunu düşünmüyorum” dedi.

Kabi’nin LNG tedariğiyle ilgili değerlendirmesi Avrupa’nın enerji güvenliğiyle ilgili endişeleri daha da artırdı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading