Yandex Metrica

Karadeniz gazı dış ticarette büyük tasarruf sağlayacak! Tam 1 trilyon dolar Türkiye'de kalacak

Karadeniz gazı dış ticarette büyük tasarruf sağlayacak! Tam 1 trilyon dolar Türkiye'de kalacak

Karadeniz gazı ekonomiye can verecek... Kısa vadede, orta vadede, uzun vadede 1 trilyon dolar cebimizden çıkmayacak.

Ekonomi

23.01.2024, 20:45

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk ay doğal gaz tüketiminden ücret alınmayacağını söylerken, 1 yıl boyunca ocak ve sıcak suda kullanılacak ortalama 25 metreküp doğal gazın ücretsiz olacağını müjdeledi.

BES BES "rekor" dedi! Bireysel emeklilik trilyona koşuyor Haberi Görüntüle

EKONOMİYE CAN SUYU 

Yerli doğalgazın konutlara gelmesiyle birlikte faturaların rahatlamasının yanı sıra enerji ithalatının azalması ile de dış ticaret açığının giderilmesi söz konusu. Türkiye, yıllık yaklaşık 60 milyar metreküp gaz ithalatı yapıyor.

BDDK'dan yönetmelik değişikliği! Bin liraya yükseltildi BDDK'dan yönetmelik değişikliği! Bin liraya yükseltildi Haberi Görüntüle

ENERJİDE DIŞA BAĞIMLILIK AZALACAK

Türkiye için enerjide dışa bağımlılığının azalması ve ekonomik açıdan büyük katkı sunacak Karadeniz gazının, TPAO Filyos Münferit Yatırım Yeri'nde bulunan Sakarya Gaz Sahası Kara Tesisi'nde işleneceği biliniyor.

ABD'li dev bankadan dikkat çeken altın tahmini! Bakın kaç bin dolara yükselecek ABD'li dev bankadan dikkat çeken altın tahmini! Bakın kaç bin... Haberi Görüntüle

HEDEF GÜNLÜK 40 MİLYON METREKÜP

Karadeniz gazının günlük üretimi 40 milyon metreküpe ulaştığında konutların tüm ihtiyacının yerli gazla sağlanması hedefleniyor.

Rakıya zam mı geliyor 2024? Cuma günü rakıya zam mı gelecek? Rakıya zam mı geliyor 2024? Cuma günü rakıya zam mı... Haberi Görüntüle

"1 TRİLYON DOLAR CEBİMİZDEN ÇIKMAYACAK"

Ekonomist Abdülkadir Develi, şu ifadeleri kullandı:

“Enerjiyi ne kadar kontrol edebilirseniz fiyatlarda o kadar etkili olursunuz. 1 trilyon dolara varan bir rezervden bahsediliyor, bu şu anlama geliyor: Kısa vadede, orta vadede, uzun vadede cebinizden çıkmayacak 1 trilyon dolar. Bunun psikolojik etkisinin ben piyasalara olumlu yansıyacağı kanısındayım. Avrupa enerji kriziyle karşı karşıya, Türkiye’nin iddiaları var. Finans, enerji merkezi olma yönünde. Bunları makul düzeyde sürdürülebilir bir şekilde piyasalara, hanehalkına yansıttığınızda olumlu bir gelişme olacaktır. Bu TL’yi de güçlendirecektir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading