Kandil ile YPG arasına çatışma: ABD'nin 'bölgeden çıkın' tehdidi teröristleri birbirine düşürdü!

Kandil ile YPG arasına çatışma: ABD'nin 'bölgeden çıkın' tehdidi teröristleri birbirine düşürdü!

Suriye'de işgal ettiği alanlar iyice köşeye sıkışan terör örgütü PKK ve YPG'ye bir tehditte yıllarca onları besleyen ABD'den geldi. Suriye’de SMO ile PKK-YPG arasında çatışmalar sürerken ABD’nin terör örgütüne “bölgeyi boşaltmak zorundasınız” dedi. Ancak ABD'nin bölgeden çıkın talebine Kandil rest çekti. Cemil Bayık’ın “ABD istedi diye orayı terk eden cezasını çeker” diyerek örgütün Suriye elebaşı Ferhat Abdi Şahin’i tehdit ettiği bildirildi. 

Suriye'de işgal ettiği bölgeleri terk etmek zorunda kalan ve korku içinde yapılacak operasyonları bekleyen terör örgütü SDG/PKK/YPG'ye bir darbede yıllarca kol kola gezdikleri ABD'den geldi. 

Suriye'de iki ABD üssü saldırıya uğradı | Rudaw.net

Beşar Esad rejiminin devrilmesi sonrasında Suriye'de yeni bir dönemin kapıları ardına kadar açılırken Suriye Milli Ordusu ile terör örgütü YPG/PKK arasındaki çatışmalar da sürüyor. 

ABD'nin 'Suriye'yi terk edin' talimatı Kandil ile YPG arasında savaş  çıkarttı - Son Dakika

KANDİL'DEN YPG'YE TEHDİT: ÖLÜN AMA ORADAN ÇIKMAYIN

 Suriye Millî Ordusu 2. Kolordu Komutanı Fehim İsa, teröristler arasında çıkan bölünmeyle ilgili şu açıklamalarda bulundu; 

Menbiç'te ABD heyeti ile bazı görüşmeleri bizatihi yaptım. Suriye yapılanmasından Karakozak ve Set Tişrin'den çıkmalarını istediler. Ferhat Abdi Şahin bu durumu Cemil Bayık ile konuştu ve 'çekilelim' dedi. Kandil ise 'gerekirse hepiniz ölün ama oradan çıkmayın. Talimatı ABD değil bizden alacaksınız. Aksi durumda bedelini ödersiniz' diyerek PYD elebaşını tehdit etti.

Son dakika haberi: ABD talep etti, Kandil ile PKK/YPG birbirine girdi! -  Haber 7 DÜNYA

"SDG NEEDEYSE TAMAMEN ERİDİ"

Bu kavganın tüm arka planına vakıfız. Bu sebeple belki tüm savaş döneminin en ağır Kandil kadro kayıplarını Set Tişrin -Karakozak cephesinde veriyorlar. Suriye kadrosu SDG neredeyse tamamen eridi. Tutunma şansları sıfır. Şam'la pazarlık sürecine ağırlık vermeleri de bu yüzden. Kendilerini güçlü gösterip hamilerinin de desteği ile ne taviz koparırlarsa kâr görecekler.

ETHA

"DİKKATLİ BAKAN HERKES TÜRK DEVLET AKLINI GÖRÜR"

Suriye'nin bütün kırılma dönemlerine dikkatli bakan herkes Türk devlet aklının belirleyici olduğunu görür. İdlib'de her şey bitti denildiği günler yapılan Bahar Kalkanı Operasyonu bütün haricî planları bozdu. Fırat Kalkanı, Barış Pınarı ve Zeytin Dalı Harekâtları Suriye Kürdistan'ı ve buna paralel ülkeyi dörde bölme heveslerini bitirdi. 

Fidan'dan Suriye'ye operasyon sinyali, Barzani'den Ankara'ya ziyaret -  Yetkin Report

"TÜRKİYE'NİN HAYATİ ROLÜ YOK SAYILAMAZ"

HTŞ'nin Şam yürüyüşü elbette çok kıymetli. Ancak arka planda MİT ve TSK'nın 14 yıllık dönemdeki hayati rolü yok sayılamaz. Ankara'nın bundan sonrasında da Suriye'nin birliği ile ilgili garantör ülke niteliğini koruyacağını ümit ediyoruz.

Avatar
Zehra EVCİL