Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kamuda toplu sözleşme için sona gelindi: Bakanlığa sunulacak

Kamuda toplu sözleşme için sona gelindi: Bakanlığa sunulacak

Kamu toplu iş sözleşmesiyle ilgili açıklama yapan HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Değirmenci, "Kamu Çerçeve Protokolü kapsamında yürüttüğümüz çalışmalarımızı tamamlayarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımıza sunma aşamasına geldik" ifadesini kullandı.

Ekonomi

22.03.2024, 07:58

Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı ve HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Yunus Değirmenci, kamu kurum ve kuruluşlarına ilişkin toplu iş sözleşmelerine yönelik çerçeve protokol çalışmasını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sunma aşamasına geldiklerini belirtti.

Değirmenci, yazılı açıklamasında, kamu kurum ve kuruluşlarındaki 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'ne ilişkin titiz bir çalışmayı hayata geçirdiklerini kaydetti.

Konfederasyon bünyesinde Kamu Çerçeve Protokolü Koordinasyon Kurulu oluşturarak, kamuda örgütlü sendikaların taleplerini aldıklarını aktaran Değirmenci, bunun yanında TÜRK-İŞ'in Kamu Koordinasyon Kurulu ile bir araya geldiklerini, ayrıca teknik uzmanların çalışmalar yaptığını belirtti.

Türkiye turizmde tarih yazıyor: İlk defa İspanya'nın önüne geçtik! Antalya'da... Haberi Görüntüle

KAPSAMLI ÇALIŞMA YAPILDI

"HAK-İŞ olarak, Kamu Çerçeve Protokolü kapsamında yürüttüğümüz çalışmalarımızı tamamlayarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımıza sunma aşamasına geldik" bilgisini paylaşan Değirmenci, protokolün temsil edilen kamu işçilerinin beklenti ve sorunlarını çözecek şekilde olması için kapsamlı bir çalışmayı hayata geçirdiklerini vurguladı.

Konuyu en kısa zamanda çalışanların lehine önemli kazanımlarla sonuçlandırmaya çalıştıklarını belirten Değirmenci, şunları kaydetti:

"Sosyal diyalog mekanizmasını etkin şekilde işleterek, görüşmelerin en kısa zamanda tamamlanmasını, çalışanların sorunlarının giderildiği, ücret ve sosyal haklar başta olmak üzere çalışanların taleplerinin karşılandığı Türkiye’ye yakışır bir toplu iş sözleşmesini uzlaşma ve barış içerisinde sonuçlandırmayı temenni ediyoruz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading