Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kamu işçilerini bekleyen 4 yeni müjde yolda

Kamu işçilerini bekleyen 4 yeni müjde yolda

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, üzerinde çalıştıkları düzenlemeyle; "diplomaya göre iş", "çalışanlara tayin hakkı", "geçici görev formülü" ve "becayiş talebi" başlıkları altında 4 yeni  müjde birden verecek.

Ekonomi

23.01.2024, 17:39

Sayıları neredeyse 1 milyon olan 696 sayılı KHK ile taşerondan kadroya geçen sürekli işçileri güzel bir haber bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ilgili çalışalara yönelik 4 yeni düzenlemenin üzerinde çalışıyor.

KAMU PERSONELİNİ BEKLEYEN YENİ DÖNEM

Kamuda personel bilgi sisteminde yenilikler ve düzenlemeler yapmaya yönelik bir diğer çalışmaya göre kamu personel bilgi sistemi yönetimi ve kontrolü Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nda olacak. Personel ile alakalı verilerin yalnızca bu başkanlıkta toplanması sağlanarak tüm kadrolar ve bu kadrolara yönelik bilgiler Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nda toplanacak.

Piyasalarda seçim haftası! İslam Memiş altın yatırımcılarını uyardı: Fiyatlar sil... Haberi Görüntüle

DİĞER YENİ DÜZENLEMELER

Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nda kurulacak olan Kamu Personel Bilgi Sistemi Daire Başkanlığı bu çalışmaları yürütecek. Bütün kamu kurumları online olarak Strateji ve Bütçe Başkanlığına bağlı olurken, kamu kurumlarındaki dolu kadro ve boş kadro değişiklik talepleri online olarak yapılacak.

Kamu personel sisteminin envanteri Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından tutulacak. Kurumlarda yabancı dil bilen ve sertifikalı personelin bilgisi kayıtlarda mevcut olacak.

Strateji ve Bütçe Başkanlığı, kamudan ihraç edilen memurların takibini, disiplin cezaları alanları, devlet memurluğundan çıkarılanların takibini yapacak. Bu çalışmaların gerçekleşebilmesi için tüm sistemler Strateji ve Bütçe Başkanlığı'na devredilecek.

Kamu personeli ile alakalı konularda her çeşit istatistiki bilgileri toplamak, personel kayıtlarını merkezi olarak tutmak, kurumlar arası veri paylaşımı ve değişimi için gerekli teknik koordinasyonu sağlamak görevi Strateji ve Bütçe Bakanlığında olacak. Tüm bu değişiklikler Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile gerçekleşecek.

Kaynak: Haberler.com

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading