Yandex Metrica

Kabus bitti! 84 milyon vatandaşa ayçiçek yağı müjdesi! Eski fiyatlar geri dönüyor

Kabus bitti! 84 milyon vatandaşa ayçiçek yağı müjdesi! Eski fiyatlar geri dönüyor

Trakya Birlik'in fabrika müdürü Erkan Ünal, ayçiçek yağı fiyatlarını düşürecek müjdeyi verdi. Ünal, depolarda 35 bin tondan fazla ayçiçeği ile ham yağ olduğunu ifade etti.

Ekonomi

23.01.2024, 19:25

Türkiye'nin en büyük ayçiçek yağı üreticilerinden biri olarak bilinen Trakya Birlik'ten müjdeli haber geldi. Fabrika müdürü Erkan Ünal, kurumun stok sıkıntısı olmadığını kaydetti.

Çocuk sahibi her vatandaşa 3600 TL devlet desteği: Son başvuru tarihi 30 Nisan! Çocuk sahibi her vatandaşa 3600 TL devlet desteği: Son başvuru... Haberi Görüntüle

"7/24 ÜRETİME DEVAM EDİYORUZ"

Türkiye'nin en büyük üretici birlikleri arasında yer alan Trakya Birlik'in fabrika çalışmaları ve üretim kapasitesi hakkında bilgi veren fabrika müdürü Erkan Ünal, yıllık 180 bin ton yağlık ayçiçeği tohumu işlediklerini ve ham yağ elde ettiklerini belirtti. Günlük 600 ton ayçiçeği kırma ve 600 ton da rafinasyon kapasitesine sahip olduklarını kaydeden Ünal, "Bunları, gelen talepler doğrultusunda çeşitli ambalajlara dolumunu gerçekleştiriyor ve piyasaya arz ediyoruz. Tesisimizde tam kapasite ile 7/24 üretimimize devam ediyoruz" dedi. 

Temmuz memur ve emekli maaşı netleşiyor: En düşük maaş ne kadar olacak? Temmuz memur ve emekli maaşı netleşiyor: En düşük maaş ne... Haberi Görüntüle

"STOK SIKINTIMIZ BULUNMAMAKTA"

Ünal, olası bir sıkıntı olup olmadığı yönündeki soruya ise şu yanıtı verdi:

"Herhangi bir stok sıkıntımız bulunmamakta. Zaten ayçiçeği ekimi gerçekleşti ve bitki büyüme aşamasında. Hasada da bölgemizde yaklaşık iki ay gibi bir süre var. Bu süre zarfında da elimizde yeteri kadar ayçiçeği ham yağı ve ayçiçeği tohum stoku bulunmaktadır. Tesisimizde 36 bin ton ayçiçeği stoklama kapasitemiz bulunmakta. Bu tesis, Türkiye’nin güzide kuruluşlarından olan kooperatif kuruluşu olan Trakya Birlik’e ait bir kuruluş. Ortaklarımızdan aldığımız yağlık ayçiçeği tohumunu en iyi şekilde değerlendirerek tüketicinin istenilen kalitede ve fiyatla beğenisine sunuyoruz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading