Yandex Metrica

JP Morgan'dan deprem etkisi yaratan açıklama! Fiyatlar çok daha fazla artacak

JP Morgan'dan deprem etkisi yaratan açıklama! Fiyatlar çok daha fazla artacak

Rusya Ukrayna savaşının etkisi ve küresel enflasyon ile birlikte başlayan zam dalgası sona erecek gibi durmuyor. Bu yönde bir açıklama yapan JP Morgan analistleri Enerjiden, madene ve tarıma kadar emtia fiyatlarının yüzde 40 kadar artacağını açıkladı.

Ekonomi

23.01.2024, 19:06

JP Morgan Chase şirketi analistleri küresel düzeyde ve Türkiye özelinde yükselen enflasyona karşı bir analiz yayınladı. 

Emtiaların yüzde 40'a kadar yükselerek rekor artış serisini sürdürmesini beklediklerini belirten analistler, 'Küresel emtia fiyatlarındaki artış doğal olarak Türkiye piyasasını da etkileyecek.' diye konuştu.

Tesla indirim haberini duyurdu: Elektrikli otomobil devi için sıraya girdiler! Tesla indirim haberini duyurdu: Elektrikli otomobil devi için sıraya girdiler! Haberi Görüntüle

'YÜZDE 30-40 CİVARINDA ARTIŞ OLACAK'

Stratejistler şu anki koşullarda enflasyona karşı hedge aracı olarak kullanılan emtiaların uzun vadede portföylerde yer alabileceğini belirtti ve "Emtia, toplam küresel finansal varlıkların yüzde 1'inden fazlasını oluşturabilir ve böylece daha önce görülen zirve seviyelerin üzerine çıkabilir. Bu da emtiaların şu an bulunduğu seviyelerden yüzde 30-40 civarında daha yükselebileceği anlamına gelir" ifadelerine yer verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading