Yandex Metrica

İsteyen otomobil alabilecek! Fiyatları düşürecek öneri

İsteyen otomobil alabilecek! Fiyatları düşürecek öneri

Otomotiv Distribütörleri Derneği Başkanı seçildikten Bozkurt, otomobilde devletin gelir kaybı yaşamayacağı ÖTV’nin kademeli kaldırılmasına yönelik bir formül üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Ekonomi

23.01.2024, 22:10

Otomotiv Distribütörleri Derneği'nni (ODD) çiçeği burnunda Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Bozkurt, ilk kez gazetecilerin karşısına çıkarak sektörün geleceğine ilişkin önemli mesajlar verdi. Otomotivin Türkiye’nin sanayi hamlesi için çok önemli fırsatlar sunduğunu belirten Bozkurt, buna karşın vergi sistemi nedeniyle pazarın gerçek potansiyelinin altında kaldığını ifade etti. 

Kurbanlık fiyatları bu yıl cep yakıyor: 2024 Kurban fiyatları ne kadar? Kurbanlık fiyatları bu yıl cep yakıyor: 2024 Kurban fiyatları ne... Haberi Görüntüle

TEKNOLOJİYE GÖRE VERGİ

Türkiye’ye yeni yatırımlar çekmek için iç pazardaki satışların arttırılması gerektiğine işaret eden Bozkurt, "ÖTV olmasaydı pazar 2 milyon adedi geçerdi. Buna karşın ÖTV gelirine ülke olarak ihtiyaç duyduğumuzun farkındayız. Ancak ÖTV’nin otomotiv endüstrisini doğru anlatan bir forma kavuşturulması mutlak şart" ifadelerini kullandı. 
Bu noktada ÖTV’nin kademeli olarak kaldırılmasına yönelik bir formül üzerinde çalıştıklarını bildiren ODD Başkanı Bozkurt, "Öncelikle araç teknolojisi üzerinden bir vergi sistemi getirilebilir; mesela A teknolojisi yerine B teknolojisinden vergi almak gibi! Sonrasında ÖTV kademeli olarak 10-15 yıl içerisinde tamamen kaldırılabilir. Üstelik bunu yaparken devlet vergi kaybı da yaşamayabilir."

Enflasyon tek haneye düşecek mi? Enflasyon ne zaman azalacak, Bakan Şimşek enflasyon açıklaması Enflasyon tek haneye düşecek mi? Enflasyon ne zaman azalacak, Bakan... Haberi Görüntüle

PAZAR 80 BİNİ AŞTI

Bu arada ODD'nin araştırma verilerine göre, otomobil ve hafif ticari araç pazarı haziranda yüzde 1 artarak 80 bin 652 adete ulaştı. Aynı dönemde otomobil satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2.9 artarak 64 bin134 adete çıkarken, hafif ticari araç pazarı ise yüzde 5.5 azalarak 16 bin 518 adete geriledi. Ocak-haziran döneminde pazar, yüzde 9.3 oranında azalarak 357 bin 904 adet olarak gerçekleşti. Söz konusu dönemde, otomobil satışları geçen yılın aynı döneminde göre yüzde 10.3 oranında azalarak 278 bin 282 adet, hafif ticari araç pazarı ise yüzde 5.6 azalarak 79 bin 622 adet olarak kayda geçti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading