Yandex Metrica
SON DAKİKA
İşte net 22 bin lira hesabı! Kabinede gündem maaşlar: Temmuz zammı için detaylar netleşti

İşte net 22 bin lira hesabı! Kabinede gündem maaşlar: Temmuz zammı için detaylar netleşti

En düşük memur maaşının net 22 bin liraya çıkartılması ile ilgili konu bugün Kabine Toplantısı'nda ele alınacak. Peki en düşük memur maaşı ve emekli memur maaşının yükseltilmesi için konuşulan formüller nelerdir?

Ekonomi

23.01.2024, 20:59

Yeni yüzyılın ilk kabine toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığı'nda toplanacak. Ekonomi gündeminin yoğun olacağı kabine toplantısında yaz aylarında memur ve emeklilere yapılacak maaş zamları ve ikramiye ödemeleri ile asgari ücret konusu da bugün masaya yatırılacak. 

6 gün sonra sonra resmen başlayacak: Kredi kartı olanlar yanacak!... Haberi Görüntüle

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 22 BİN TL OLACAK 

Cumhurbaşkanı  Erdoğan'ın müjdesini verdiği en düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkartılması ile ilgili formüllerin de bugün masaya gelmesi bekleniyor. Toplu sözleşme gereği Temmuz 2023 için kamu personeline ve emekli memurlara belirlenen yüzde 6'lık zamma ilaveten enflasyon farkı da eklenecek.

Kiracılar ve ev sahiplerine son bir hafta süre! Bakanlığın uyarılarını... Haberi Görüntüle

ÜÇ AYRI FORMÜL BULUNUYOR 

5 aylık enflasyon yüzde 15.26 olarak hesaplandı. Buna Haziran enflasyonu da eklenecek. Ayrıca refah payı da buna ilave ediliyor. Ancak en düşük memur maaşının 22 bin lira olması da karar bağlanacak.Burada da üç ayrı formül gündeme geldi. Şu anda aile yardımıyla birlikte en düşük memur maaşı 11.848 TL olarak uygulanıyor.

Emeklinin yüzü bu haberle gülecek! Emekliye kalıcı iyileştirme için yeni... Haberi Görüntüle

ÜZERİNDE ÇALIŞILAN FORMÜLLER 

Birinci formüle göre 11.848 TL maaşa yüzde 90'a yakın artış yapılarak 22 bin liraya tamamlanabilir. Böylece tek bir oransal artışla taban maaş yükseltilir.

İkinci formüle göre ise Taban aylığın artırılması söz konusu olacak. Örneğin 5000 TL olarak yapılacak bir seyyanen artış ve bunun üzerine eklenecek yüzde 55 oransal artış ile maaş 22 bin liraya tamamlanabilir.

Üçüncü formülde ise oransal artış yerine direkt seyyanen artış söz konusu olacak. Burada da 11.848 TL'lik taban maaşa 10.000 TL seyyanen artış yapıldığında aile yardımı dahil en düşük maaş 22.000 TL olacaktır.

Söz konusu formüllerden birisi uygulandığında en düşük memur maaşı 22 bin TL'ye çıkmış olacak. Taban maaşın üzerinde ücreti olanlarda ise yine kademeli bir artış söz konusu olacak. Yeni maaşların Temmuz ayı ile birlikte ödenmesi de planlanıyor.
Benzer artışların aynı oranlarda emekli memurlara da yansıtılması söz konusu olacak. Böylece emekli memurlarda hem toplu sözleşme hem enflasyon farkı hem de refah payı artışı alacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading