Yandex Metrica
SON DAKİKA
İşte 2023 maaş zammı takvimi: Asgari ücretli, emekli ve memurlar için düzenleme

İşte 2023 maaş zammı takvimi: Asgari ücretli, emekli ve memurlar için düzenleme

Asgari ücretli, emekli ve memurlar Temmuz ayında yapılacak olan zamlara ilişkin araştırmalarını sürdürüyor. İşte maaşlara yapılacak zamlara ilişkin gelişmeler...

Ekonomi

23.01.2024, 20:57

Milyonlarca  asgari ücretli, emekli ve memurlar için Temmuz ayı bereketli bir ay olacak. Maaş zamları ve ekstra yapılacak ödeme miktarları Temmuz ayında belirlenmiş olacak.  Asgari ücretli, emekli ve memurların gözü kulağı yapılacak düzenlemelerde. 

Artan enflasyon karşısında vatandaşların alım gücü düşerken Cumhurbaşkanı Erdoğan çalışanları enflasyona ezdirmeyeceklerini söylemişti. Milyonlarca vatandaş için önümüzdeki üç ayda gelirlerini artırıcı çok önemli gelişmeler olacak. Özellikle emekliler için hem seyyanen artışlar hem de enflasyon zamları yapılırken refah payı da gündeme gelecek. Bütün bu gelişmelerden emeklilik başvurusu yapan tüm EYT'liler de yararlanacak. Yapılacak artışlar bundan sonra emekli olacakların maaş hesabında da kullanılacak. Peki maaşlar ne kadar olacak? İşte memur, emekli ve asgari ücretliler için yapılacak zam oranları...

Nakit ihtiyacı olanlar dikkat! 5-10-20-30 bin TL faizsiz kredi imkanı:... Haberi Görüntüle

HAZİRANDA SEYYANEN ARTIŞLAR VAR

Milyonlarca emekli, asgari ücretli ve memur vatandaşlar maaşlara yapılacak zamları araştırıyor. Emekliler için maaş artış maratonu Haziran ayı ile birlikte başlayacak. Seçimlerden sonra toplanacak olan Meclis ve kurulacak hükümet düzenlemeleri çıkartacak. İlk düzenleme SSK ve Bağ-Kur emeklileri için olacak. Nisan ayında taban emekli maaşı 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya çıkartılmıştı. Haziran ile birlikte 7 bin 500 TL'nin üzerinde maaş alan SSK ve Bağ-Kur emeklileri için seyyanen bir artış gündeme gelecek. Maaş miktarına göre yapılacak artışla emekliler için bir refah payı da oluşturulacak. Buna göre 7.500 TL ile 10.000 TL arasından başlayarak 10 bin-15 bin TL arası, 15 bin-20 bin TL arası ve 20 bin TL üzeri aylıklar için ayrı ayrı artışlar gerçekleştirilecek. Artışların seyyanen olması bekleniyor. Ancak oransal da yapılabilir. Burada en düşük emekli maaşı 7500 TL'nin ve 2000 bin TL olan bayram ikramiyesi için çalışmalar yapılıyor. Detaylar yeni Kabinenin açıklanması netleşmeye başlayacak.

Haziran'daki bir başka gelişme de memur emeklileri için gündeme gelebilir. Başkan Recep Tayyip Erdoğan en düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkartılacağını açıklarken emekli memurlarında benzer artışlardan yararlanacağını söylemişti. Bu da memurlarla birlikte memur emeklileri için de bir kademeli seyyanen artışı gündeme getirebilir. Kamu işçisine verilen yüzde 45'lik zam oranı hem emekliler hem de memurlar için önemli bir referans değer olarak masada olacak. Haziran ayındaki üçüncü gelişme ise ikramiyeler için yaşanacak. Tüm emekliler Kurban Bayramı öncesinde yılın ikinci bayram ikramiyesini alacak. Emekli ikramiyeleri 1 bin 100 TL'den 2 bin liraya çıkartılmıştı. Şimdi yeniden bir artış yapılması da gündemde. Burada 2 bin 500 TL ile 3 bin 000 TL arası bir yeni ikramiye getirilmesi bekleniyor. Bayram ikramiyesinden Mart, Nisan ve Mayıs ayı sonuna kadar başvuran tüm EYT'liler de yararlanacak. Haziran ayında ayrıca işçiler için yeni bir asgari ücret belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanacak.

Eş zamanlı olarak yatırılacak! SSK, Bağkur, Emekli Sandığı 4a 4b... Haberi Görüntüle

TEMMUZDA REFAH PAYI GELİYOR

Temmuz ayı ile birlikte EYT'li emeklilerle birlikte 16 milyon emekli için enflasyon artışları ve refah payı gündeme gelecek. SSK ve Bağ-Kur emeklileri 6 aylık enflasyon oranı kadar zam alırken buna refah payı da eklenecek. 4 aylık enflasyon yüzde 15,22 çıkmıştı. Buna Mayıs ve Haziran ayı verisi daha eklenerek 6 aylık enflasyon belirlenecek. Tahminlere göre 6 aylık enflasyonun yüzde 20'yi geçmesi bekleniyor. Refah payı ile birlikte yeni maaş artışları tıpkı Ocak ayındaki gibi belirlenecek. Memurlar ve memur emeklileri ise temmuz ayında toplu sözleşmeden kaynaklı yüzde 6 zam alacak. Ayrıca ocak ayından bu yana yüzde 8'in üzerinde oluşacak enflasyon farkı da eklenecek. Buna yine refah payı da eklenecek ve yeni maaşlar belirlenecek. Memur ve memur emeklileri için ciddi düzenlemeler yapılacağını Bakan Bilgin açıkladı. Temmuz ayında yapılacak bütün bu artışlardan mart, nisan, mayıs ve haziran aylarında başvurusunu yapan tüm EYT'liler de yararlanacak. Onların emekli maaşları olduğu için direkt maaşlarına yansıtılacak. Ancak daha sonra başvuru yapanlar için de maaş hesabı yapılırken enflasyon artışları göz önüne alınacak. Yapılacak tüm artışlar vefat eden emeklilerin dul yetim maaşı alan yakınlarına da aynı oranda yapılacak. Bunların dışında yaşlılık aylığı, engelli maaşı ve evde bakım parası alanlar da memurlara yapılan zam oranında zam alacaklar.

Araç sahiplerinin beklediği haber nihayet geldi. Geçtiğimiz haftalarda akaryakıta peş... Haberi Görüntüle

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ İÇİN TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ BAŞLIYOR

Ağustos ayı ile birlikte yaklaşık 5 milyon kamu görevlisi ve yaklaşık 3 milyon memur emeklisi içtin toplu sözleşme görüşmeleri başlayacak. Bu görüşmelerde 2024 ve 2025 yıllarında uygulanacak olan 4 ayrı zam oranı ile mali ve sosyal haklar karar bağlanacak. Burada da enflasyon oranları ve temmuzda yapılan refah payı artışları üzerinden pazarlıklar yapılması bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading