Yandex Metrica

İstanbul'da zengin işi! Anadolu'da sebze ve meyve fiyatları ne kadar?

İstanbul'da zengin işi! Anadolu'da sebze ve meyve fiyatları ne kadar?

Yaz mevsiminin gelmesi ile fiyatlarının düşmesi beklenen sebze-meyve fiyatlatrında Anadolu şehirleri ile İstanbul arasında dağlar kadar fark olduğu ortaya çıktı. Kilosu 6 TL'den satılan salatalığın İstanbul'da 13 TL'ye satıldığı görüldü.

Ekonomi

23.01.2024, 19:12

Aşırı fiyat yükselişleriyle gündemden düşmeyen sebze meyve fiyatlarının havaların ısınması ile fiyatlarının düşmesi bekleniyordu. 

Fakat büyükşehirlerde beklenen düşüş yaşanmadı. İstanbul ile Anadolu şehirleri arasında fiyatlarda 2 kat fark olduğu ortaya çıktı. 

Gazeteci Fatih Selek, Afyonkarahisar'da gittiği bir pazarın fiyatları ile İstanbul pazarlarının fiyatlarını karşılaştırarak Twitter hesabından paylaştı. 

Geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlara büyük destek! Aile Bakanlığı maddi zorluk çeken hanelere ek ödeme yapacak! İşte detaylar... Geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlara büyük destek! Aile Bakanlığı maddi zorluk... Haberi Görüntüle

NEREDEYSE 2 KAT FARK VAR 

Pazarda; salatalık 6 lira, domates 9 lira, taze soğan 1 lira, patlıcan 6 lira, kıvırcık ise 5 lira. İstanbul'da ise domates 15 lira, kıvırcık 10 lira ve salatalık ortalama 13 TL'den satılıyor.

Bu durum gösteriyor ki, ürünlerin fiyatı tarladan rafa gelene kadar komisyoncular tarafından yükseltiliyor. 

Bakan Uraloğlu duyurdu: Osmangazi Köprüsü'nde tüm zamanların rekoru kırıldı! Bakan Uraloğlu duyurdu: Osmangazi Köprüsü'nde tüm zamanların rekoru kırıldı! Haberi Görüntüle

ARAYA GİRENLER FİYATI YÜKSELTİYOR

Rekabet Kurumu'nun yayınladığı raporda da ortaya çıktığı gibi meyve-sebze üretiminde tüm ceremeyi çiftçi çekerken tüccar, komisyoncu, sevkiyatçı ve marketler araya girerek kârını topluyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading